Khamis, 30 Jun 2011

yg dihajat dah dapat... ;p

uiii... ayat gembira yg amat... ;p
mana tak nye... oven Maria yg rosak tempoh hari dah pun berganti... suke la...
sukerrr yang amat...

betul memang nak beli oven... tapi bukan la nak beli hari ahad ri tu... 
sebenarnya en.ejaM kata nanti beli sebagai hadiah beday la... so Maria pun ok je la (walaupun beday lambat lagi...) lagi satu sbb mmg en.ejaM yg janji nak ganti belikan (kompom tak yah kuar duit sendiri...) jd sabar je la kan...

ahad tu... sementara tunggu kakak Laila kat kelas piano... en.ejaM ajak Maria gi kedai barang elektrik... asalnya dia nak cari aircond utk rumah owner yg dia tengah buat renovate... pastu Maria saje-saje tengok peti ais dgn oven gatai cuci mata... elok je toke kedai offer oven yg rege 300++ jadi rm280... Maria ckp tanya bos a.k.a en.ejaM la...

lepas en.ejaM deal pasal rege aircond dgn bila hantar sume... elok2 je dia tanya nak ke oven tu... eh mesti la anggukkan kepala ... hehehe... en.ejaM tawar lagi rege (sbb rege aircond tu dah lebih 2k)... toke bagi rm250... tapi bila en.ejaM buka wallet dia dah tak cukup cash sbb dah bayar aircond... dia kata amik esok la... elok je toke kedai bagi rege last rm230... yeay... en.ejaM tanya 'awak ada cash tak, top up dulu, nnt saya ganti balik...'

ala takat top-up berganti apa la sangat kan...

penyudahnya - dapat la OVEN BARU... ^_^

oven lama yg dah rosak tu - nak buang sayang... nak repair - tak berbaloi...

ni rupa oven lama yg dah 'kong' tu...

lepas ni  masuk kotak pastu letak kat depan rumah je la... tunggu org majlis dtg kutip... babai... TQ... jasa & khidmat mu ku kenang selamanya ;p


p/s : TAHNIAH kat skuad Harimau Malaya malam tadi berjaya tumpaskan Chinese Taipei 2-1... hopefully diorg menang lagi nnt dlm perlawanan timbal balik... 

16 ulasan:

  1. huhuhuh...untung2. tak yah tunggu besday pun dapat yang di hajati kan. hihihihi

    BalasPadam
  2. eelobor : rezeki jgn ditolak... ;p

    BalasPadam
  3. saya guna oven setahun sekali je~time raya~he~~

    BalasPadam
  4. wah oven baru...x upload gambo kak?

    BalasPadam
  5. yahooo... dapat jugak akhirnya

    BalasPadam
  6. bujal : eh... nko tak dengar oven tu merintih ke?

    BalasPadam
  7. misscha : tak yah arrr... malu... wahahahaaa... ;p

    BalasPadam
  8. Lynn : apa lagi... sbekut raya la... ;p

    BalasPadam
  9. wah.. berasap la oven pas ni ek, jap2 bakar kek, jap2 biskut raya. hehe

    BalasPadam
  10. kak, microwave oven, ngan oven, mana lagi elok pakai?

    ingat nak beli oven, tpai bole bakar bakar je..

    mana lebih praktikal?

    BalasPadam
  11. Sue : sblum ni pun slalu gak berasap... ;p

    BalasPadam
  12. oven hadiah kawin tak pernah guna.. dari sehari ke sehari nak wat apam polkadot.. hampehhhh...

    BalasPadam
  13. Miss Geli :
    1. Electric Oven... yg ni sgt praktikal kalau memang nak bakar-bakar... cth bakar kek, biskut, ayam golek, kuih bingka, pizza, puding roti, daging bakar... sbb biasanya dia ada besi pemanas atas dan bawah... dia ada adik nama Oven toaster - fungsi utk panas2kan makanan...

    2. Microwave oven biasanya org sebut microvawe je... sgt berguna time bulan puasa utk panas kan lauk sahur... hari biasa klu slalu beli lauk luar pun ok gak... lagi satu biasanya microvawe ada fungsi 'defrost' utk lembutkan ayam / ikan / daging beku yg baru kuar peti ais... so cpt sikit la masa nak masak... tp biasa nya tak brapa sesuai utk bakar-bakar... tp akak tak berapa digalakkan sbb menggunakan gelombang mikro... yg ni salah satu penggalak agen kanser...

    3. Convection Oven... yg ni oven yg bole convert kpd microvawe... bole panas2 lauk... pun bole buat bakar-bakar... tapi rege nak beli pun bole terbakar sbb rege dia bukan ratus lagi... main k-k... ;p

    BalasPadam
  14. ok, aku nak pegi beli micorvawe oven..ritu ada kedai apa tah kat kajang, buat promosion microwave oven, rm150 jekkkk..samsung punya brand

    BalasPadam
  15. NM02 : eh... apam polkadot tu pakai kukus je la Yang... mana de pakai oven... ;p

    BalasPadam
  16. Miss Geli : nnt (lama-lama) klu ada masalah kanser jgn salahkan akak ye... akak dah britau... ;p

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails