Isnin, 16 Jun 2014

Mikhael

Lama x cerita tak cerita pasal Mikhael kan?... Mikha dah besar... umur dia dah 10 bulan... dah tak macam dulu...kiut-miut baby kitten... skrg ni Mikha dah masuk fasa 'kucing remaja'... hihihi ada ek?...

susah nak ambil gambar... eksen dah sekarang ni... tak nak pandang kamera langsung...
 
i know that i'm handsome...
 
dah lahhh...
 
kelepet tangan...budget mcm comei sangat...
 
ye larrr...
 
huh...tak reti bahasa la diorg ni...
 
nak jugak snap picture dari depan... 

kan aku kata tak mo amik gambar...grrrr...

malam tadi Mikha buat lawak... kitaorg tak perasan yang sliding door depan tak tertutup... jadi Mikha ambil peluang untuk keluar rumah... bila kitaorg sedar Mikha takde dlam rumah...kitaorg pun cari la di luar...jumpa Mikha di belakang rumah dalam keadaan ketakutan... ye la dah malam + gelap... masa kitaorg nak ambil Mikha... dia lari keliling rumah (lari dalam keadaan ketakutan)... masa tu dia nampak pintu rumah terbuka... terus je dia lari meluru masuk dalam rumah... pastu menyorok belakang kabinet tv... hadui...kesian dia... bila kitaorg nak ambil lap kaki dia... sekali lagi dia lari - nak atas - masuk bilik kakak laila - nyorok bawah katil pulak...lepas 1/2 jam baru dia nak keluar dari bawah katil... Mikha... Mikha...

 

Khamis, 5 Jun 2014

Cuti sambil belajar ke Cherating vs Kuantan 160 (KCR 2014)

 Assalamualaikum...
(eh... ada orang nak jawab ker?... hihihi...)
itu la...lama sangat tak menulis... ntah ada... ntah tidak... orang yang nak menyinggah kat sini...

ok... musim-musim cuti ni mesti ramai Mama Abah Mummy Daddy yang bawa anak-anak pegi cuti-cuti malaysia jalan-jalan cari makan... haaa... tak ketinggalan la kitaorg... hihihi...

pegi mana kali ini?... tak jauh pun...kitaorang jalan-jalan pegi Cherating je - febret place en.ejaM kan... tapi yg sebenarnya en.ejaM ada ride basikal yang dia join... kali ni dia main road bike  pulak... adeeiiihhhh... road bike suda hubby ku ini... tak cukup mtb dia layan rb pulak... ok lah... nnt cite psl rb - entry lain... yg ni nak cite pasal jalan-jalan cari makan...

orait... ini view kedai kat temerloh... haaa... ktorg kalau pegi kuantan mesti susur keluar kejap ke temerloh... kenapa?... singgah ini kedai laaa... :)
(org lain pegi kuantan 2jam setengah dah sampai... ktorg pegi kuantan sampai 5 jam... hehehe...menyinggah punya pasal...)

kedai ni nama Go Bang Maju Patin Tempoyak...
patin tempoyak dia mmg terbaik... pergghhh super sedap... klu makan langsung dah tak toleh kiri kanan... tpt ni mmg ktorg dah mark... febret place nih... :)

simple je lauk patin tempotak, nasi putih, ulam dgn sambal belacan...
sambal belacan tu tak sanggup nak cicah pun... kuah patin tempoyak dia dah cukup pedas tapi sedap... 
huh... terliur tiba-tiba bila dikenangkan... ;p

lagi satu yang ktorg suka kat kedai ni sebab - MURAH... tak mahal macam kalau makan patin kat RnR Temerloh... hari tu ktorg order set patin tempoyak dgn nasi 2 set... lepas tu untuk anak-anak ada nasi putih juga dgn lauk ayam goreng dan telur dadar... air ada 5 jenis utk 5 org... total yg en.ejaM bayar cuma rm41... tak habis rm50 pun... sbb tu la ktorg suka tempat ni....puas hati makan...

ada juga org tanya... kedai tu jual patin sangkar ke patin buah?...
ok... ahkak tak tau sgt beza rasa patin buah dgn sangkar... tp selagi yg ktorg makan ni sedap... mmg la kita rekomen sedap... serius sedap... kakak laila pun kata sedap... ;)


 ok... selit sekeping gambar en.ejaM - pagi-pagi masa start kayuhan Kuantan Century Ride (KCR 2014)

ok...next picture malam pulak... 
yg ni kat jeti sungai cherating... ktorg pegi tengok kelip-kelip kat sungai cherating... seronok sangat-sangat...kebetulan bot yg ktorg naiki dikemudi oleh En. Hafiz (bole tengok link ni untuk tahu siapa En.Hafiz)... tapi ktorg dah ditegah - tak digalakkan ambil gambar... flash cahaya kamera mahu pun henpon nnt mengganggu kelip-kelip... jadi takde la gambar... gambar atas jeti je la...

tapi mmg sangat seronok... panjang lebar En.Hafiz tu terangkan pasal kelip-kelip sungai cherating ni... pastu si Nayli pula banyak soalan dia nak bertanya... 'kenapa kelip2 ada kat sebelah sungai je, sebelah lagi takde?'... 'kelip-kelip makan apa?'... 'macam mana nak tahu kelip-kelip ni pompuan ke lelaki?'... haaa... tu dia soalan si Nayli... rajin En. Hafiz melayan... terima kasih la atas info yang bagus untuk anak-anak kami... :)

ok... untuk pengetahuan - tiket untuk naik bot menyusuri sungai cherating ni... rm20 untuk dewasa... dan rm15 untuk kanak-kanak... kita akan dibawa menyusur sungai selama lebih kurang satu jam... dan bila kita dah berada di kawasan kelip-kelip, En. Hafiz akan panggil kelip-kelip tu datang ke arah bot... dan kita bole sentuh kelip-kelip tu... seronok!!!


okeh... last picture... hahaha...meroyan la tengok 'si udang merah' ni... hehehe...
hajat sebenar nak makan 'si musang king'... tapi takde rezeki... masa ni dah otw balik ke KL... ktorg singgah kat area Bentong - gerai-gerai tepi jalan je, musang king takde musim... yang ada udang merah je... sedap la jugak... tapi Maria lagi suka musang king kut... ;p
sekilo rm20 untuk udang merah ni... 

ok... sekian entry jalan-jalan cari makan sempena cuti sekolah kali ini... :)

jumpa lagi nanti... daaa... :)

Sabtu, 1 Mac 2014

Februari 2014... bulan penuh dugaan...

hmmm.... sebelum nak tulis panjang... Maria tau... tak mustahil nanti akan ada komen atau cakap belakang yg bunyi 'itu la, kifarah...' tak pun 'zakat harta...'... what ever la... hakikatnya Maria dgn Ejam yg melalui dan menerima keadaan yg terjadi... setiap yg berlaku pasti ada kebaikan / hikmahnya... itu adalah pasti... :)

ok... apa dugaan yg sangat tu?...
kalau ikutkan... takde la teruk sangat macam peristiwa 2-3 tahun dulu tu... tapi masih berkait dgn hal-hal rumah jugak la...

mula-mula masa awal Februari - dekoder astro kita org meletup... nasib baik masa meletup tu En.ejaM yg tengah menonton... jadi takde la org lain kena marah (klu masa anak menonton - mau kena bising kuttt...hihihi)... 

esoknya En.ejaM call astro... diorg beritahu... ambil masa seminggu untuk datang repair... jadi?... bersabar la ktorg dgn takde tv... layan cd sampai ntah berapa kali ulang hingga naik hafal jalan cerita...hihihi...

nak jadi pasal... technician astro tu call selang 3-4 hari berikutnya, britahu tak dpt datang... katanya jatuh kaki terseliuh... ok...sabar lagi...

pastu komputer rosak... haduiii... hantar pegi format...terus software AutoCadd takde dlm ni... nak kena install lain pulak... dah install tak compatible pulakkk... haduiii

next insiden paling tak bole tahan - meter TNB ktorg rosak... hadui... mmg tak tahu...
balik kerja mcm biasa la kan... on lampu...on kipas... tiba2 ada bunyi meletup...pastu lampu terus off... pegi dekat DB nak check... belum sempat nak buka, panel alarm system pun meletup... huiii saspennn... 

pegi dapur... try on lampu dapur - hidup lagi...maknanya DB belum off...pastu tak sampai 2 minit kut... lampu dapur pun meletup 1 bulb... takut punya pasal... terus off kan lampu dapur...

pegi check DB - off kan terus...

bila en.ejaM balik... dia test on lampu satu-satu... pun sama... satu-satu lampu terbakar... then call wireman dia dgn alarm system punya org... masa tu dah maghrib... diorg janji nak datang jam 9 mlm... huhuhu... berlilin la ktorg masa tu...

bila diorg dah sampai... diorg syak ada overload 'karan'... lepas check + test satu-satu... dapat jumpa... kat meter luar rumah ada kesan terbakar... jadi... call la org TNB pulak...

yg org TNB pun satu hal... janji nak dtg pukul 12...merepek datang jam 1 pagi...lepas datang check dia kata kena panggil engineer dia check... pulakkk... tunggu lagi... engineer sampai 3 pagi... engineer TNB settle repair jam 4.30 pagi... masa tu rumah cuma en.ejaM dgn budak wireman dia yg tunggu... Maria dgn anak-anak dah pegi check-in rumah ayah - tumpang tido... sbb esoknya budak2 nak sekolah...

hasil nya... lepas dah ada 'karan'... bulb downlight ktorg terbakar hampir 14 biji... lampu kat porch pun rosak (sbb yg ni auto-on bila gelap)... cordless phone yg 24 jam on dgn elektrik pun meletup... peti ais yg mmg 24hr pasang elektrik pun rosak... panel alarm system pun terbakar... dan ada beberapa plug point dalam rumah yg rosak dan tak berfungsi... sabar je la... total damage yg ktorg kena baiki hampir mencecah 2k... T_T

sungguh bernasib baik sbb dekoder astro rosak... jadi tv mmg tak on dgn karan... klu tak sure tv pun terbakar sama... syukur Alhamdulillah...

bulan ni banyak hari Maria ambil cuti kecemasan + cuti rehat... sbb baiki rumah - tunggu org buat kerja repair la... hihihi

selesai hal2 baiki rumah... org astro pun dah dtg ganti dekoder - ganti FREE... saya suke... syukur lagi sekali... terus dapat dekoder baru yg kecik comel tu haa... hihihi

ingat kan dah selesai... minggu berikut nya... pagi-pagi buta... masa tu baru separuh jalan keluar rumah... keta lalu kat bumper jalan... tetiba bunyi 'krekarkk'... pastu bunyi benda terseret... kuat pulak tu... adoiiii... apa pulak ni ?... bagi signal kecemasan berhenti tepi... jengah bawah keta... ada sekeping alas / penutup bawah keta yg dah terjatuh separuh... wahahahaaa... horror pagi-pagi... kita nak hantar anak sekolah wehhh...

lepas cal en.ejaM... pelan2 kita drive tinggalkan keta kat depan bengkel (walaupun bengkel tu tak buka lagi...) pastu tukar pakai keta opis en.ejaM... pegi hantar anak2 sekolah... sampai sekolah dah pukul 9... pastu balik gombak pegi bengkel - tak buka lagi... perut lapor... baru ingat tak sarapan...

lepas bengkel buka...settle kan problem keta... jam dah pukul 11.30... mesej kat bos 'saya cuti terus la hari ni... dah 4 jam saya kat luar ofis'... :(
*cuti lagi...

dan semalam... insiden terakhir... harapnya... seterika pula meletup... haih... tetiba je... nasib baik la masa tu baju nak pakai keja dah siap iron... tinggal baju sekolah anak je... tp... baju anak pun ada yg dah iron... jadi... tak kisah la... dah iron tu nak rosak kan?... 

*****
semua yg berlaku mmg ujian... nak tahu kita sabar atau tak... 
kebaikan yg saya dapat dari semua perkara diatas?...
dekoder astro dah dapat yg baru... komputer - skrg ni tengah riki nak beli lain (hehehe konon nyer la)... alatan elektrik terutama internal wiring - semua dah di semak dan repair balik... keta... tak bole buat apa la... keta dah tua... mmg kena maintenance... iron... hihihi... itu iron mmg lama... iron hadiah kawen tau... lepas 11 tahun dia baru rosak... jadiii... hajat nak beli steam iron... insyaAllah jadi kenyataan... :)

* selamat tinggal Februari... mudah-mudahan Mac ini lebih diberkati dan dirahmati dengan rezeki yg lain dari Nya... Amin.

Isnin, 17 Februari 2014

Konvoi Berbasikal Hari Wilayah - 9 Februari 2014

hehehe... lagi entry selepas satu minggu... eh... ini sudah masuk 2 minggu... mahap kawan-kawan...tak sempat nak edit gambar la...

Kali ini konvoi funride paling jauh yg Maria pernah ikut... 51km untuk pergi dan balik... kayuhan bermula dari Putrajaya - Bukit Jalil - Putrajaya... tayar golek bermula jam 8.15 pagi...

 pagi-pagi kena amik gambar dulu... muka fresh kononnyerrr... :)

 en.ejaM and friend

 kayuhan bermula... ni dah kat hiway...bukan start point lagi...

 dipersimpangan dilema... hehehe... bukan sesat... ini junction utk sesapa yg nak pegi water station... sapa takmo singgah boleh terus kayuh hingga ke Bukit Jalil...

 lebih 6000 peserta..

 highway itu kami yang punyerrr... sehari jerrr...

 lepak santai dengan adik-adik ketika di Bukit Jalil...

 laki bini...

 'lori ciken' untuk sesapa yg takmo berkayuh balik ke Putrajaya... yg dah tak larat kayuh... yg bawa anak-anak kecik mmg digalakkan guna servis ni... :)
*jgn tak caya, ada rider yg kayuh dgn baby - bawa dalam carrier... pagi-pagi best la baby tu... bila balik dah tengahari, sian baby tu - tertido-tido dlm carrier... saya kagum - cekal sungguh bapak dia...

 berkayuh pulang ke Putrajaya... masa ni dah jam 10.30 pagi... dah start panas... jd kayuh kena laju-laju supaya cepat sampai... lagi lewat maknanya lagi lama la berjemur... lagi sunburn la nanti...hihihi :(

 dah nak sampai penamat... gambar ambil dri photog rasmi - Cyclomotion

 garisan penamat disambut semburan dari lori bomba... wehaaaa...

dapat hadiah cabutan bertuah... 1st time ni... sukanyerr... alhamdulillah...

 gambar kena ada...hihihi

 suka view ni...cantik...
*eh...muka mcm tak penat jerrr... hihihi...

overall... konvoi ni best jugak la... penaja mmg banyak... food pagi2 ada ciken pie & mufin dari ayamas... pastu lunch ada KFC... minum 100plus ada...extra jous pun ada... mineral?... berkotak-kotak... amik sekotak pun bole... takde hal...

hadiah cabutan bertuah pun banyak... yg bestnya sbb ada hadiah tv, periuk nasi, blender, peti ais... basikal offkos la ada kan... tp takde rezeki ktorg... ktorg dpt hadiah goodie kecik jer... dlm tu ada t-shirt dgn suplemen dari penaja... jadi la kan drpd takde langsung... :)

cuma yg kureng... event kali ni terlalu ramai... sampai 6000 peserta... jadi masa pelepasan sampai setengah jam... dah la ahkak duduk belakang... bercinta menunggu wehhh... nasib la dah sapa suruh nko duduk belakang-belakang kan???... pastu biasa la... bila event onroad comfirm basikal campur... ada roadbike... ada MTB... ada folding bike... layan je la... eh... cat bike pun ada kata diorg... cat bike yg mcm mana ha?

pastu... yg masalah lagi besar - diorg tak buat check point... biasanya bila ada cp mesti ada water station... dan jarak cp biasanya antara 10-15km... so...klu ada yg penat + haus...bole la break minum dulu... ini takde... masa pegi je ada 1 water station... balik langsung takde... jadi kayuh la 25km terus menerus dgn berbekalkan botol air masing-masing... huh... bole dehydration dibuatnyerrr...

nak jadi penyebab... pada event kali ini juga ada seorang rider dari Sementa MTB telah kembali ke rahmatullah... katanya allahyarham rebah sebaik tiba di garisan penamat...hasil postmortem katanya arwah di serang heart attack... Takziah untuk seluruh keluarga Arwah Syariful Mazlan dan juga team Sementa MTB yg telah kehilangan rakan baik mereka... Al-Fatihah.


Jumaat, 24 Januari 2014

OCBC Cycle Malaysia - 19hb. Januari 2014

adohaiiii... dah hampir seminggu event basikal anjuran OCBC berlalu... kita baru nak update... hihihi... kasihannnn...
best ke tak best?...
overall ada best... ada gak yg tak best...

untuk pengetahuan... aktiviti basikal anjuran OCBC ni rasanya (rasanya lah...) event paling besar buat kat KL / Malaysia yg melibatkan rider bukan 'pro' dan rider pro... dan juga melibatkan berbagai jenis basikal... majoriti pada hari tersebut ada mountain bike, road bike dan folding bike...

ktorg tahu tentang event ni, sebab tahun lepas, ktorg adalah antara org yg tersangkut dalam jem sbb jalan tutup nak pegi Taman Tasik Perdana (skrg dah nama baru Taman Botani)... jd... en.ejaM dah aim tahun depan (2014) kita join jugak event OCBC ni...

OCBC Cycle ni actually diorg buat 2 hari... Sabtu dan Ahad...
masa hari Sabtu diorg buat untuk kategori kanak-kanak... ada beberapa kategori kanak2... dari sekecil 3 tahun hingga 13 tahun... pastu ada juga kayuhan malam tapi utk org dewasa je la...
kemudian pada hari Ahad baru kategori challenge 48km dengan funride 24km... both utk umur lebih 14 tahun... so... ktorg dalam ketegori challenge 48km...

en.ejaM dan kawan-kawan... 
pagi-pagi lepas subuh, ktorg dah beratur... sbb event utk challenge start jam 6.30 pagi... masa ni beratur dah kat belakang... ktorg tak tau org yg beratur kat depan sekali tu, pukul berapa la diorg duduk beratur agaknyerr... grrrr... wisel mula jam 6.30 (di mulakan oleh YB Khairi - Menteri sukan kita)... tp ktorg start 'boleh' kayuh jam 7.00... haaa...bayangkan berapa ramai kat depan ktorg nak mula kayuh tu... rugi delay 1/2 jam...

jersi rasmi dari pandangan belakang...
sekali pandang dari belakang nampak mcm banduan... hahaha... dasat diorg punya tagging plate number... kat baju ada... kat depan basikal ada... kat helmet ada 3...kat seat post pun ada... hihihi...

gambar ni cilok dari fb Cycling Magazine... Maria mmg tak puashati dgn gambar en.ejaM yg ni... sbb tengah start dia bole lagi main henpon... uuitttt???

pun gambar dari fb Cycling Magazine... 
Cycling Magazine merupakan photographer rasmi untuk event ini...

lagi gambar dari fb Cycling Magazine... view KL Tower

eehhh... ada lagi gambar... yg ni dari fb Mr.Tan Kien Boon... dia pun antara photog rasmi...

view di Dataran... selepas ktorg habis ride... yg belah kiri sedang queue dgn  baju color merah tu kategori funride 24km... diorg start jam 9.00pagi... so... ktorg yg start jam 6.30pg mmg kena habiskan kayuhan pd jam 9.00 pagi...
* ktorg tak dpt t-shirt color merah... tapi ktorg dapat jersi color hitam putih...

Medal - cantikkkk... sukeee...

gambar kenangan lepas ride...

en.ejaM pulak...

keseluruhan - offcoz la seronok... 1st time Maria kayuh non-stop 36km (kononnya nak kejar masa 2 1/2 jam utk 48km...tp gagal juga)...

actually track kayuhan kali ni 'tak mencabar la' bak kata en.ejaM saya...
track dia semua onroad (jalan raya sahaja...) dah tentu la tiada jalan hutan/denai...

kemudian, kawasan yg berbukit tak banyak - kat area bukit tunku je... kiranya track landai la...sbb tu Maria bole kayuh non-stop...

pastu lagi track dia 1 pusingan 12km... so ktorg kena kayuh 4 pusingan - lalu jalan yg sama... ini sangat boring kata en.ejaM... tengok benda yg sama sampai bole hafal route tu (cisss...berlagak laki haku ni...;p)

yg mencabar sbb dlm masa 21/2 jam tu... mesti habis 4 lap... nak jd cite... sape yg lambat (mcm Maria - baru kayuh 3 lap) bila dah cukup masa... penganjur start tutup (block) jalan... terus kena susur ke garisan penamat...

macam mana diorg check pemenang?... kat plate number ktorg ada cip yg diorg activate kan masa event tu bermula...so dari situ la diaorg kawal semua rider... dan diorg tahu bila nak habiskan ride tu... kiranya menda ni sangat la canggih nyerrr (tak pernah ktorg guna kat mana2 jamboree sblum ni... hahaha jakun skjap...)

tahun depan... en.ejaM kata takmo masuk lagi - tak mencabar (mentang2 la dia habis 48km dlm 2 1/2 jam tu)... tapi ktorg nak registerkan untuk anak-anak... menarik betul tengok gambar2 yg kategori kanak... cute-cute comei-comei bebudak ni berkayuh... sesapa berminat nak tengok gambar2 event - bukak la fb Cycling Magazine...banyak gambar kat sana...

pemenang?... hadiah?... cabutan bertuah?... ktorg tak tunggu sampai event tu habis... dah la habis kayuh awal - jam 9.00... lepas lepak kejap... ktorg balik... jam 11 dah sampai rumah... hahaha... ini mmg event paling cepat ktorg selesaikan... hikhik...

Rabu, 15 Januari 2014

entry pemanas...

Assalamualaikum...
hehehe... entry pemanas konon... panas lah sangat... 

mana tak panas... dah 1/2 bulan tahun baru... langsung takde entry... org lain sibuk update entry tahun baru... azam baru bagai... cerita holiday masa hujung tahun... ahkak?... ya ampunnnnn... apa pun tak update... kihkihkih... poyo la nko Maria...

ntah la... lewat hujung tahun tempohari kerja di opis banyak... kemudian disusuli dengan anak-anak yg tak berapa sihat... asyik demam...demam...demam - yg tak kebah-kebah... cuti kecemasan ntah berapa hari masa hujung tahun hari tu... dlm bulan disember tempohari bole kira berapa hari yg Maria pegi kerja... hehehe...

itu la... klu ikutkan banyak aktiviti akhir tahun hari tu... cuti-cuti pegi legoland... aktiviti kayuh basikal lagi... Mikha yg dah semakin besar dan comel... aktiviti shoping kat IKEA (hahaha... ini best sebenarnya) pastu awal tahun dapat anak buah baru lagi... tapi apa pun tak rekod dlm blog... hadui...

jgn kata blog... taman ramuan Maria pun dah semak samun... ada bertanam (setakat yg utk makan dan kegunaan harian) tapi maintenance memang hancur... sesetengah tempat tu mmg dah semak samun bagai... pastu siap jumpa anak tedung lagi masa kemaskan pokok2... aduyaiiii...

kadang2 fikir Maria tak patut join hubby main basikal - sbb bila main basikal ikut jamboree masa weekend (klu tak jamboree ktorg pegi training...) urusan rumah banyak yg tergendala... urusan rumah banyak - dalam rumah satu hal... luar rumah lagi banyak hal... tapi kesian juga kat hubby... dia yg beria-ia ajak join... sanggup dia spend duit beli basikal bagai utk Maria...

tahun ni mcm-mcm (kononnya azam) untuk di perbaiki... tahun ni kakak Laila ada exam UPKK (Ujian Penilaian Kelas KAFA) so... itu pasal kena study hard + smart... tak bole dah belajar main2 ikut suka... so...pasal ini la ktorg shopin bagai kat IKEA beli meja studi utk semua anak...

pastuuuu... ini azam 2-3 tahun lepas la ni (azam yg tak lepas-lepas...asyik gagal jerr...) azam nak turunkan berat badan... harussss... tahun ni kena usaha lebih... harus lebih ringan supaya bole perform lebih baik dlm sukan basikal (cehhh...) harus turunkan berat agar tak jadi saiz makcik2... hadoiii... hampeh la azam ini... takpe... kita usaha lagi... chaiyok Maria... :)

yup... pasal basikal... harus juga praktis lebih lagi... dah setahun main basikal... tapi kayuhan tak improve lagi... itu la main-main jerrr... takat tu la jugak... patutnya dah bole score utk nombor kurang dari 300 bila ride... ini tak juga... haih... klu ikut en.hubby dia target Maria bole dapat top 10... giler nihhhh...

dan nak spend masa juga utk diri sendiri... saya perlu rawatan untuk tubuh... untuk kulit... untuk rambut... untuk kuku... suplemen... bla bla bla bla... blah la... ;p

hahaha... apa pun Selamat Tahun Baru yg nak basi... Salam Maulidur Rasul juga... 
*eh... nak bela taman... nak tanam kangkung juga... hikhikhik

Rabu, 18 Disember 2013

MTB Jamboree D'Paya Indah Wetlands - 15 Disember 2013

biar gambar bercerita kononnya...

 team kami - GKS - Geng Kayuh Santai... 
santai lah sangat korang kayuh... :p

si baju hijau... adik en.ejaM yg baru 1st time join sama...

ramai nyerr umat...
penaja utama - Cyclomotion... 
hari ni salah sorang rider yg join adalah pelumba negara 'Anuar Manan'... 
(ini tak aci... sah-sah la nko menang kan Nuar... grrrr...)
dan ada sorang artis 'Zamarul Hisham'...
(tak jumpa punnn???... ada ke korang?...)

senyum sebelum Main Tolak Basikal

 trek perbarisan Main Tolak Basikal beramai-ramai...

lagi trek main tolak basikal...
akak sorong... saya pun ikut sorong.... ngeee...

 trek DANGER lah sangat...
trek layan lumpur
single trek... 
no couple hokeyyy...
trek gambut a.k.a trek jiwa kacau... hihihihi...
kenapa?... hanya rider yg lalu tahu kenapa jiwa kacau kat sini... :p
masih trek gambut... yg ni dah ada double lane...
trek teknikal... lalu celah rumpun anak getah...
(ayyoorkkk... kalau jatuh naya weh...)
 layan trek paya...
 lagi-lagi trek paya... yg ni hampir 50 meter panjang redah air...
jadi sebelum jatuh dalam air yg tak tau apa rasa... baik kita sorong siap-siap basikal tu... hihihi

 me and my coach (si pendera hati, mental dan fizikal...)
 trek rumpun bamboo...

medal... dari 1400 peserta... ktorg sampai dah bilangan 1000... utk kategori wanita no 38 dari 90... tak puashati pada nombor... sbb banyak peserta yg dah ikut 'chicken loop' sampai dulu, pastu dpt nombor lagi kecik... hmmm ngelat la korang... ni je yg tak seronok... yg lain ok je... semua pun best... :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails