Isnin, 27 Jun 2011

cuti pun bz...

eh... tapi mmg Sabtu dan Ahad adalah hari bz kan... bagi org bekerja la... 
Sabtu Ahad la nak mengemas rumah tahap super clean... Sabtu Ahad juga nak basuh kain baju... Sabtu Ahad juga nak attend kenduri... Sabtu Ahad la nak pegi jogging... alahai... mcm takde hari lain dah...

ok... tu semua alasan Maria utk dua hari (Sabtu & Ahad)... Maria tak update blog langsung... ;p

ok... cite psl Sabtu baru ni, sekolah kakak Laila buat majlis sukan sekolah... Maria sebagai ajk pibg mmg dah di remindkan oleh cikgu utk hadir... jadi datang je la... kakak Laila pegi sekolah pun siap-siap pakai baju sukan ikut tema rumah dia... awal pagi pukul 7.15 dah kuar rumah dah... klu ikut kena kuar awal lagi... tp biasala... nak urus Luqman pagi2 mmg ergghhh... letih nak gaduh... ;p

tak sangka pulak kakak Laila main acara sukan sukaneka... hehehe... dpt no.2 plak tu... merasa la dia dikalungkan pingat perak... yg kelakar lagi... masa nak sampaikan hadiah tu, cikgu minta Maria pulak turun sampaikan... hehehe... jadi la Mama kalungkan pingat kat anak sendiri... abis tu takde la gambar... dah takde sape nak amikkan... en.ejaM dia hantar je ktorg kat skolah... pastu dia blah - keje... :(

 ni semasa upacara perasmian... YB tengah baca watikah... watikah tu sblum dibaca diorg letak dalam kotak air batu... tengok YB tu terkial-kial mengetuk kotak ais tu nak bagi pecah nak amik watikah... hehehe... nak gelak ada... ;p
kat belakang team perbarisan ikut rumah...

 selain acara final lari-larian... ada jugak acara selingan - senam robik anak-anak yg usia pra-sekolah dgn darjah 1,2 dan 3... comel je diorg ni tau... tergedik-gedik bersenam... hehehe

kakak Laila sedang beraksi... ceee... menunjukkan skill melontar gelung rotan ke atas kon... ;p 
Maria mmg tak tahu yg kakak ada join sukaneka... ye la kakak kan ada asma... slalu nya Maria mmg pesan lepas senam-senam lari-lari amik ubat pam... risau dia semput kan... tapi nampak Alhamdulillah... seronok je dia ber-sukaneka... walaupun bukan terlibat 'sukan utama' pd Maria ok la drpd tak join apa-ape... ;p

pastu tak lama kendian dlm jam 11.15 en.ejaM datang balik... yg tak best nya sukan belum abis en.ejaM dah ajak balik... dia ada keja lain tak settle lagi... bila tanya nape tak settlekan keja dulu baru dtg sini...kata dia klu buat keja sampai kul 3 la ktorg kena duduk kat skolah... emmm gitu pulak... ok la... 

acara yg tak dpt ktorg tengok pun dah tinggal sikit-sikit la... mcm tarik tali, yg ni game utk bapa-bapa bukan murid ye... last penutup ada chicken dance... haih rugi tak dapat tengok... apa nak buat... I kan isteri taat, ikut la arahan suami... hehehe... ayat buat org nak muntah... soriiii...

peace no war... ;p

6 ulasan:

  1. rata2 sekolah ada sukan kan minggu lepas. anak kazen ai dapat tempat pertama acara lumba lari. yang pelinya larat plak dia lari laju padahal makan nasi pun susah. hehehe

    BalasPadam
  2. sabtu ahad adalah hari bizi dan hari untuk famili. memang jarang orang nak berblog kan?...

    BalasPadam
  3. NM02 : hehehe org tak larat makan nasi mmg bole lari laju - badan dia ringan... ;p

    BalasPadam
  4. ibundo : betul la tu bundo...

    BalasPadam
  5. salam maria - ala rugi tak dpt jumpa maria ekkk...lina pun dtg...

    BalasPadam
  6. lina : eh... anak sekolah kat SKSHAH gak ke? next year join ajk pibg gak la... yer... ;p

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails