Selasa, 7 Jun 2011

pegi cuti... blog pun cuti... hey saya dah balik daaa....

assalamualaikum...
owhhh... lama sungguh cuti + cuti blog... nak mula menaip rasa lemau pulak... tak tau nak start dari mana... haru... cheh... ditambah lagi dgn keja opis yg tetiba je memanggil-manggil... chehhh... chehh... sungguh chehhhh...

ok... jom layan pic masa naik Cameron Highland hari tu... 
actually Cameron hari ni dah tak se-best 5 tahun yg lalu... dulu masa sampai sejuk yg amat... tido malam siap beli baju tebal lagi... la ni... tido bole bukak tingkap... hahaha... bagi angin masuk sbb panas bilik takde kipas... aircond lagi la... ;p
 
 okeh... ktorg naik ikut Simpang Pulai... plannig asal ikut Tapah... tp masa lepas keluar tol ada polis tahan pastu beritau ada tanah runtuh... dia suruh naik ikut Simpang Pulai... ikut Simpang Pulai sure la terus sampai atas kat Kampung Raja... then jumpa kedai teh Cameron Bharat nih... dulu takde pun... ;p so layan lepak kejap... melepaskan penat sblum sampai Brinchang...

 sebiji pai makan ber-3... hahahaa... org nak minum teh sibuk nak makan plak... set teh lupa nak snap gambar... hehehe... sori... tapi mahal la... satu teko utk minum 2 org rm7++ klu tak silap...

 layan jalan-jalan kat ladang teh... seronok bebudak ni meniti bukit tu... alih-alih dah naik tinggi... 

lepas minum teh... baru ktorg check-in hotel masa tu dah dekat pukul 5.30 dah... lepak kat Rosa Passadena Brinchang... golek-golek kat bilik... tengok view keliling... ;p

 malam lepas maghrib baru keluar... masa ni rasa la sejuk-sejuk sket... pegi makan dulu... pastu pegi jalan-jalan kat pasar malam Brinchang... bebudak 2 org tu sibuk nak beli bantal stoberi... ;p

 layan makan madu... rm2 sepotong...

 ini la rupa potongan tu... rm2 sepotong tapi diorg bg diskaun 3 potong rm5... makan madu sekali ngan sarang dia tu... tp sarang dia tu lepas dah kunyah-kunyah tak best pun nak telan... rasa cam chewing gum yg dah abis manis... sure luah balik la.. ;p

 hot item kat Cameron - Jambu Epal... 
ber-ia kakak ipar Maria kirim suruh beli... nnt next entry Maria review apa benda Jambu Epal nih... best ke tak best... tungguuuu... ^_^
 

14 ulasan:

  1. errr....mana stoberi saya??? teeheeee :D

    BalasPadam
  2. nak stoberi gak ???
    alahai...

    BalasPadam
  3. jambu epal tu bukan buah jambubatu yang dikupas kulit pastu dicelup kaler?

    BalasPadam
  4. wahhh...g cameron, mesti ramai org kan kak eja...

    BalasPadam
  5. best nye g cameron.. tp tu la dh x sejuk.. pakai singlet dgn hot pant selamba je kt sana...
    tp masa g aritu ujan.. sedap la bergelumang dlm slimut...

    jambu epal best meh? tak suke.. hua hua hua hua

    xde ole2? kimcha ke?

    BalasPadam
  6. alahai bestnya cameron.. lama dah tak pegi..

    BalasPadam
  7. akak pun berangan nak ke sana. Nak bawak ahli kuarga bercoti...

    Maria akak tag tau
    http://yan-yanjournal.blogspot.com/2011/06/ga-dari-azlina.html

    BalasPadam
  8. mischa : cuti sekolah... mmg ramai... ;p

    BalasPadam
  9. cikbedahlaser : nko suke jambu epal tu ?... owh okeh...

    BalasPadam
  10. Sue : Cameron sekarang tak sesejuk dulu... opis kita lagi sejuk... ;p

    BalasPadam
  11. bestnya... jumpa nora elena honeymoon tak? ekekekkeke

    BalasPadam
  12. Kak Yan : ok klu nak bercuti... tp jgn harap sangat la part sejuk2 tu...

    BalasPadam
  13. Lynn : ada jumpa celebriti... tp bukan Nora Elena la... ;p

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails