Isnin, 27 Disember 2010

sakit kepala... ye... itu migrain :(

dah beberapa hari ni, akak mmg sakit kepala... waktu pagi sahaja... menjelang tengahari... ianya lega sendiri... tapi...

pagi ini rasa sangat sakit... bahagian kanan kepala... di susuli sakit pd bahagian mata kanan... aduh... dah la ada meeting group... nak concentrate pun susah... tapi paksa juga kepala otak berfikir...

sudahnya pegi kinik + jumpa doktor...
doktor soal... akak jawab... kesimpulannya doktor kata 'itu semua ciri-ciri migrain'... dan nasihat doktor lagi...
sila kurangkan pengambilan kafien... adik beradik nescafe... kopi... teh kena kurangkan... juga adik beradik coklat serta milo... dan lagi cheese... oh akak tak tau cheese bole menjadi pemangkin kpd migrain... lately ni kan akak selalu je masak makanan western yg letak cheese... huhuhu...

dan lagi kata doktor...
U stress ke?... stress... tak cukup tidur... kurang rehat... banyak kerja juga sebahagian penyumbang keadaan stress... selain faktor cuaca panas... hmmm... stress ke kat opis baru? ntah...

ok la... nak rehat... doktor bagi pain killer dgn ubat migrain je... yg lain dia suruh rehat... tu je...
k... bye...

1 ulasan:

  1. Semalam pun baru lepas kena. Telan 2 biji panadol. Legaa

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails