Khamis, 9 Disember 2010

angan-angan...

hehehe... masih boleh berblog... komputer belum pack lagi... gara-gara masalah pindah...
jadi hari ini ade satu lagi hari untuk ber-poya-poya atau ber-poyo-poyo (ber-poco-poco pun best gak nih...) almaklum... official core business dah tutupkan sementara pindah... ;p

ok... pagi ni nak cite ape... hah balik kepada tajuk... ape yg diangan-angankan...
sebenarnya bersangkut paut dgn azam utk menurunkan berat badan... dulu-dulu zaman bujang... Maria rajin jogging... masa anak sorang... boleh lagi sorong stroller sambil jogging... dah ade anak 2 pegi gym pulak... bila dah anak 3 ni... pegi Taman Tasik Perdana bukan nya dapat jogging pun... tengok anak main je... huh... ade tak de... cuma dapat jalan laju sambil pikul beban (dukung Luqman la... 10 kg tau...)

pegi gym?... dah tak leh la... dulu masa pegi gym... mesti amik masa lunch 2 jam... itu belum makan lagi... klu seminggu sekali ok la... kalau hari-hari?... ape kes?

jadi angan-angan nak beli benda ni...
tengok Amy Mastura promo benda ni kat tv bestnye... alahai...
tapi bila survey harga... adoi la... tak mampu la pulak...

ok... kenapa nak sangat beli treadmill ni... sbb Maria suke jogging... dan Maria percaya bila jogging + berpeluh-peluh baru la lemak2 degil yg ade keliling perut + pinggang + paha ni sume akan dibakar... pastu baru la berat badan akan turun sikit-sikit secara natural... (terpengaruh dgn program Biggest Loser Asia pun ade nih sebenarnya...)

bukan tak percaya dgn kaedah diet nasi la... diet protien la... pegi slimming center la... minum itu la ini la... tapi benda-benda tu semua program sementara... klu buat... serasi... mybe turun... klu tak buat... takde la kan?... spend duit ribu-ribu kat slimming centre pun kena kontrol makan jugak program dia...

jadi lebih baik kalau Maria spend yg ribu-ribu tu beli treadmill... satu family bole pakai... bersenam akan buat kita lebih berstamina... jantung semakin kuat... badan juga lebih fit...

eh... kat mana ade jual treadmill yg harga dia kurang dari 2k?... klu ade britau la... 2k tu bole la pikir-pikir lagi... lagi best klu ade easy payment... ;p

p/s : budget seciput... nak beli yg mahal... huhuhu...

4 ulasan:

  1. beli la kak...nak pinjam...hehehe

    BalasPadam
  2. pinjam?... akak sewa la... balik modal sket... hihihi...

    BalasPadam
  3. haha..teringat azam eina awal tahun 2010..diet la konon..tahan la sebulan..lepas tu..haih la..tak jaga makan, tak exercise, terus mencanak naik la pulak! ngee...

    ada menda gitu best gak eh, kalau la regenya murah, sure dah rembat ni..huhu..

    BalasPadam
  4. azam pastu benda penaik semangat kena ade gak... baru la sronot diet kan iena... ;p

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails