Rabu, 19 Januari 2011

nak ke tak nak ?

mmmm... masih ragu-ragu... tapi memang perlu... nak tak nak satu masa nnt sure akan beli jugak... gara-gara komputer kat opis dah mula tunjuk 'signal' dia nak rosak... :(

sebelum ni komputer opis yg akak guna tu mmg pernah rosak... motherboard (betul ke eja?) dia rosak... hantar kat PTM JKR... diorg repair + format balik... habis 'harta' dalam tu... masa tu mmg bengang giles...

'harta' dalam komputer mmg banyak... drawing opis... data projek... draf surat... minit mesyuarat... list staf... list barang opis... borang-borang ISO... naya weh kalau komputer rosak... nak buat balik... menanges laaa..

lagi haru sbb 'harta peribadi' pun sama banyak... hehehe... biasa la... gambar... games... lagu... hihihi... 

dah kira-kira kalau nak simpan dalam pendrive yg 8g belum tentu muat... at least pun yg 16g... member opis (budak laki la... tp dia mmg 'celik' IT) hasut beli external disk... huhuhu... menatang ape tu?... mmg akak tak tau... (sungguh buta IT... T_T )

member cite... saiz... harge... cari mana... compare ngan pendrive... then akak deal ngan dia... amik kat mana... semalam petang call... pagi ni 'tokeh' kedai tu nak datang hantar... bayar cash time amik barang... so...
berbaloi ke tak?

tunggu barang sampai ek... nanti akak sambung cite...
gi mamam sarapan dulu... daaa

ps : nak ke tak nak... dah order... amik je la...

8 ulasan:

  1. kak, alangn2 order, order dua sekali ek...saya satu

    BalasPadam
  2. nak. kena beli. especially kalau memang banyak file nak simpan. buat copy satu dalam external disk. so bila kompt buat hal, no problem. kita dah simpan siap2.

    BalasPadam
  3. hardisk mmg bagus boleh simpan personal doc kat dlm tu dan mcm boleh letak ...

    BalasPadam
  4. erk... hantar ptm, jkr.. errr cawangan mane?? hahaahah

    BalasPadam
  5. ala ciK mOt... nko kan tunggu hadiah beday dari cik abang... tunggu je la nnt dia bagi tu ;p

    BalasPadam
  6. iye kakpah... saya setuju ;p

    BalasPadam
  7. betul la lina... kena ada kan... ;p

    BalasPadam
  8. LiErOSe... akak dari cawangan arkitek dik... ;p

    *akak pun ex-student polisas ;p

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails