Sabtu, 29 Januari 2011

ikatan persaudaraan... masih adakah?


esok ada majlis perkahwinan sepupu akak dari keluarga belah mak... terus terang akak britau... seumur hidup ni akak tak pernah jumpa sepupu tersebut...

Mak akak maklumkan... majlis esok... rumah kakak Mak berada di Lanchang, Pahang... hari ni diorg bertolak dari kampung bersama adik-beradik Mak yg lain terus menuju ke Lanchang... bermalam di sana... esok selepas majlis... diorg terus balik semula ke kampung...

akak minta dari Mak... alamat rumah Mak Sedara tersebut... tapi mak kata takde sapa simpan alamat rumah nya... yg ada no.telefon je... (akak plan nak pegi sendiri je esok... ) sampai Lanchang call je diorg nnt diorg amik kat mana-mana...

then akak search google... cari kat mana Lanchang ni... klu ikut map... mesti melalui karak then rentas hiway pantai timur... klu dah ikut karak... bole singgah ape rumah akak... tak pun tunggu memana akak ikut konvoi... sebelah karak je gombak ni... tapi bila akak cakap ngan Mak... dia kata diorg lalu jln 'dalam'... emmm... jalan dalam mana plak nih?

sudah nya... alamat rumah tak bagi... no henpon pun tak bagi...

terasa hati... :(
macam tak bagi ikut je... tak pegi... sedara ngata kita sombong... bila nak pegi... mcm2 pulak tak bole nya

ntah la zaman IT serba canggih ni pada akak... ckap la ceruk mana sekali pun... bole google... henpon pun ada gprs... bole cari mana tempat sekali pun...

bukan la cakap besar tapi setakat dalam malaysia ni... ape lah sangat... mmm...


p/s : hari ni takde mood nak mengemas...




TQ sbb sudi klik sini... klik la lagi...

Tiada ulasan:

Catat Komen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails