Isnin, 3 Januari 2011

jawapan kepada kehilangan

Assalamualaikum...
Selamat Tahun Baru 2011

lewat ke?... maaf... sekiranya Maria lewat mengucapkan 'selamat'... :)

sudah beberapa hari tidak berblogging... petang ini... Alhamdulillah... diberi 'kesihatan' yg sedikit baik...

minggu terakhir 2010 Maria penuh dengan dugaan... sudah la sibuk dengan majlis perkahwinan adik ipar Maria... ditambah lagi dengan tahap kesihatan Maria yang buruk... iye... sangat teruk... :(

sebagaimana entry sebelum ini, Maria pernah beritahu yg Maria di serang migrain... malangnya... migrain tersebut menjadi semakin teruk... dos ubat yg Maria makan dari 2 kali sehari telah doktor tambah menjadi 3 kali sehari beserta dgn ubat penahan sakit 'ponstan' dan satu lagi jenis ubat migrain yg perlu dimakan setiap malam... sakit atau tidak semua ubat tersebut Maria perlu makan tanpa menunggu rasa sakit kepala menyerang... huhuhuhu... sangat sedih :(

pun begitu migrain tersebut dah kebal ubat agaknya... semalam sekali lagi Maria berjumpa doktor dgn keadaan mata kanan yg bengkak... sakit kepala Maria telah menekan saraf mata kanan hingga bengak... dan doktor beri Maria surat rujukan ke hospital... migrain yg Maria hidap kena dirujuk kepada pakar Neurologi - kaji saraf...

pagi tadi selepas selesai urusan pembayaran yuran sekolah kakak Laila... husband Maria terus hantar ke HKL... dlm keadaan bergantung dgn ubat penahan sakit Maria duduk la menunggu giliran... huh... mmg mencabar... kepala rasa berdenyut tapi tak terlalu kuat - mild konon nya... tp rasa mamai-mamai tu ada - di bawah pengaruh ubat... oh... klu dapat pejam mata tido masa tu bestnyerrr... ;p

hmmm... migrain Maria menyerang waktu pagi antara jam 9.00 pagi membawa ke jam 2/3.00 petang... sbb itu petang ini bole buka blog... sbb kepala dah rasa ringan sikit :)

rindu... lama dah tak baca blog kawan-kawan... rasa lama sungguh tak tahu berita+cerita terkini... sori ye... Maria dah lama tak jengah blog korang... hari ni... insyaAllah...

6 ulasan:

  1. sian akak.. klu kena kurangkan tengok2 tv & komputer kot..

    BalasPadam
  2. salam tahun baru 2011~

    alahai siannye maria..hope makin sehat sepenuhnya k pasni!

    BalasPadam
  3. eh... tv... ok lagi... nnt ek... next entry akak cite pasal 'pemangkin' migrain... ;p

    BalasPadam
  4. TQ iena... lepas ni banyak stage lagi nak tempuh... salah satu nak kena buat ujian CT scan kat kepala... hehehe ngeri plak tetiba :)

    BalasPadam
  5. Siannya..kenapa sampai cam tu ek?

    BalasPadam
  6. bz bangat ko kak...pm pun tak bz gini...hehehe

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails