Selasa, 9 November 2010

sudah november... malas rasanya... nak cuti mcm cuti skolah la ;p

salam kawan-kawan...

mmm... kejap aje kan... dah nak tengah november... minggu depan raya haji pulak... bagi ibu bapa yg ade anak-anak... minggu ni dah fasa minggu2 akhir sekolah sblum cuti sekolah akhir tahun bermula 20 November ni... biasanya minggu2 akhir ni budak2 kat skolah dah tak belajar sangat dah... nak nye lagi yg skolah rendah... masa ni sibuk2 psl report card... pulang buku teks... itu je la... selebihnya... main!

ok... kakak Laila dah pulang buku teks skolah dia semalam (smlm Mama dia bz... tak sempat merayau di alam blog :(...) dan dah dpt report kad kakak... Alhamdulillah... walaupun kakak tak skolah sebulan sbb patah kaki... tp result kakak lebih baik dari penggal pertama... syukur... keseluruhan kakak dpt 92.4%... mmg majoriti subjek kakak dpt skor A... kecuali satu je subjek - bahasa arab... kakak dpt C... sian dia... tak leh nak catch-up subjek tu...

so Mama cari something utk tolong kakak... cuti skolah ni kena study ye ;p

uppsss... yg rasa tu Mama punyer ;p
utk kakak kamus bergambar Bahasa Arab + Bahasa Melayu + Bahasa Inggeris + ejaan Jawi dengan satu lagi buku kamus J-QAF yg ada latihan penulisan jawi... mmm kamus bergambar tu Mama suke sbb Mama pun bole belajar skali bahasa arab ;p

ainun... mata...
sakrun... rambut...
suhun... eh...eh...eh...
hehehehehe

12 ulasan:

  1. kak, saya rasa ko patut jadi cekgu...
    sure cuti panjang...:P

    BalasPadam
  2. akak klu jadi cikgu... pengsang anak murid... akak garang klu ngajor... hehehe... sampai la ni malas nak ngajar anak ngaji... bila ngajar je nanges... huh

    BalasPadam
  3. jumjumatun = tengkorak...hahahah tu jela yg ai ingt ms blajo sek.ren dl...heeeeeee

    BalasPadam
  4. ajar Laila hafal nahu2 Arab. belaja bahasa Arab ni memang kena ingat-mengingat sikit baru senang faham..

    BalasPadam
  5. ad darojah - basikal.tu je yang aku ingat sampai sekarang....hehehe

    BalasPadam
  6. adoi... Bapak... nahu bahasa arab... mana Maria nak blajar tu...
    Mak kena blajar dulu... baru bole ajar anak ;p

    BalasPadam
  7. bagus Syida... lagi... lagi...

    BalasPadam
  8. owhh sudah mahu masuk tahun baru..
    owhhh

    BalasPadam
  9. suhun? hehehe balik2 ingat makanan je ni kak. nanti diorg cuti, tinggal mane la kak time akak keje

    BalasPadam
  10. nOj... hehehe... transfer rumah atuk ;p

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails