Isnin, 9 Ogos 2010

hilang anak?... jangan!!!

salam pagi isnin...

mmm pagi ni Maria ke sekolah kakak Laila dulu... selain menghantar surat MC dia... hantar dia juga utk amik exam... dah patah kaki pun semangat jugak nak datang sekolah amik exam... haih... sabo je la...

lepas dia settle exam... nak singgah opis jap... ambik kabel kamera (slalu ttinggal kat opis...hehehe)... & kabel hpon sekali... nak promo biskut raya sekali... bukan yg Maria buat ye... tolong jual je... toke dia adik ipar dan pengasuh Maria...

adik ipar Maria popular dgn samperit milo dia...
manakala pengasuh Maria... biskut chocolate bar dia mmg sedap... selain itu ade biskut sampan moden yg di-coated dgn coklat... huh... sedap... Maria beli... utk makan sendiri... hehehe...

eh... apsal lari tajuk ha... ape panjang yg amat intro... hehehe ampun...
ini semalam la punye cite... Maria kat floor bawah... layan semak buku2 latihan kakak Laila... Nayli main ngan Luqman kat atas - lebih tepat bilik dia... memula Maria dengar lagi riuh-rendah dua beradik tu bergurau... lama-lama senyap...

tak lama kendian Nayli turun - sorang... bila Maria tanya adik Luqman mana... dia jawab kat atas... lama gak Maria tunggu tp Luqman tak turun2... so Maria pun naik la atas... tengok... tengok bilik kakak - TAK DE... tengok bilik Mama - TAK DE... tengok bilik air - TAK DE... tengok beranda - grill KUNCI... haih mana plak ni... Maria dah seriau... takkan dlm rumah bole hilang...

tengok balik bilik Mama... tepi katil... bawah katil - COMFIRM TAK DE... pegi bilik kakak... check tepi katil... dlm almari... pastu...
SURPRISE!!!
:
:
:
:
:
:
:
bole agak kat mana?...
tu dia... punye la risau Mama dia... rupe nye dia dah landing baik atas katil kakak Nayli... katil tingkat atas ni jarang guna sbnr nye... kakak Laila tido kat bawah... pastu Nayli slalu tido katil yg base dari bawah... hahaha cam ne cite ni... ala klu korang dah tengok gambar katil bilik kakak ni sure tau kan... hehehe...
tido kat tingkat atas tu... patut la kipas bilik ni pasang elok je... kakak Nayli dia biar tak off kan... rupe nye adik dia tido... alahai...

sabo je... Mama dia dah risau yg amat... dia sedap tido ngan jari dalam mulut tuh...
Anak... Anak... Buah Hati Mama... Pengubat Duka Lara...

6 ulasan:

  1. bikin suspen saje ye die..hehhe

    BalasPadam
  2. hisshhh mmg ketar rasenye bile tak nmpk kelibat anak kan. padahal mmg dh kompom dh pintu seme tutup. sy pun slalu gitu, kdg2 anak duk kt tepi kusi je. tp tak nmpk punye pasal, kelam kabut sendiri je. hahah

    BalasPadam
  3. shida : itu la... Mama dia dah risau... mana pulak hilang...

    nOj : tu la... dia tido plak kat tpt yg tak pernah dia buat tido... mana la nak nampak... risau yg amat masa tu... huhuhu

    BalasPadam
  4. adeihh sweet nya tgk dia tido...hehe

    BalasPadam
  5. maria.. kakpah ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan. semuga ibadah dilipatgandakan...

    BalasPadam
  6. terima kasih... begitu juga dgn kak pah... mudah-mudahan ramadhan kali ini membawa lebih bahagia dan rahmat...

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails