Ahad, 22 Ogos 2010

buah cempedak diluar pagar

Alhamdulillah...
hehehe tajuk tak kena mengena dgn buah cempedak... yg ada hanya pagar... hehehehe.... :p
hari sabtu semalam... toke kedai pintu pagar datang buat pemasangan pintu pagar...
semasa kerja-kerja pemasangan di lakukan...

ktorg pilih design yg simple je... match balik dgn grill rumah... konsep pun ikut yg sama ngan grill - sliding folding... hehehe bahasa melayu nye pintu pagar lipat gelangsar... okeh... cuma kaler tak ikut warna grill... pintu pagar ni ktorg pilih warna putih... utk blend semula dgn warna tembok pagar - coklat putih...
dan pintu pagar ni dilengkapi dgn 'AutoGate System'... kebaikan sistem ni ktorg tak perlu keluar kereta la bila nak buka pitu pagar... tekan remote je... cuma yg tak ok nye kalau black-out - berfungsi tak pagar nih?... berfungsi... cuma slow sikit... pastu bole cover utk 2 hari je... okeh Maria dah tanya ngan toke pagar tu... :p
view dari dalam... dgn pintu kecil utk keluar masuk tanpa kenderaan... :)
ok la... dah ade pintu pagar... nnt Raya nak balik kampung tak la risau sangat bila tinggalkan rumah... lagi satu lepas ni motor en.ejaM dan basikal-basikal anak-anak bole la letak luar kat beranda je... tak yah la simpan dalam rumah lagi... kurang sket la pasir2 masuk dlm rumah... lega...

dan lagi satu...
lega sbb lepas ni takde la anjing-anjing liar yg merayau malam-malam tumpang menyinggah... semoga takde la kasut yg hilang sebelah lagi... dan tiada lagi najis anjing di laman rumah... Alhamdulillah... :)


p/s : sian kat kucing cekelat yg slalu lepak bawah keta... dah berpagar ni susah sket la dia nak masuk... ala sure dia pandai nyelit bawah pagar tu... hehehehe... ;)

19 ulasan:

  1. pagar raya nampaknya!! hehe..

    BalasPadam
  2. pagar raya....simple dan cantik

    BalasPadam
  3. lengkap sudah :-) blh la beraya ..haha..canteeeekkkk..hehe

    BalasPadam
  4. kak pah : hehehe... takde pagar karang risau nak beraya... :)

    Lynn : tq...

    Sue : mmm... lega :)

    BalasPadam
  5. betul tu berhari raya dengan pagar putih ya

    BalasPadam
  6. sharinginfoz : berhari raya dgn pagar putih... macam tajuk lagu raya la pulak... :p

    BalasPadam
  7. salam sis..sampai dah keycahin utk ifa tue..tq so much sis!nie t2 n3 utk sis..=)

    http://tiefazatie.blogspot.com/2010/08/tiefazatie-keychain.html

    tq ye sis..=)

    BalasPadam
  8. lawo pagar raya. juga minat kaler putih. heheh

    BalasPadam
  9. buat yg simple je nOj... budget nye sikit... :)

    BalasPadam
  10. cantiklah pagar. simple n kemas. good choice :). saya nak tanya track rail dia tuh takung air tak? sebab dia kan tinggi skit dari lantai.makasih :)

    BalasPadam
  11. track rail dia tu tak sampai hujung... maksud saya di bahagian hujung tu ada ruang sket dalam 5-6 cm... jadi bila hujan air akan mengalir keluar dihujung track... Alhamdulillah tak de la bertakung... ;p

    BalasPadam
  12. brapa kos semua ni?

    BalasPadam
  13. brapa kos semua ni?

    BalasPadam
  14. tanpa nama : tak abis 2k... yg mahal autogate system tu lebih rm seribu... pagar beberapa ratus je... ;p

    BalasPadam
  15. Pn eja boleh saya dapatkan nama n lokasi kedai yg pn buat pagar ni? Tgah survey ni.. Emel kat sy di mkycayrol@gmail.com

    BalasPadam
  16. salam pn eja leh x pm sy d fb inn inaa nme kedai n no fon..sy d servey 1 kedai ni gate cmni tuk 20kaki rm3k keats..

    BalasPadam
  17. Pn eja boleh saya dapatkan nama n lokasi kedai yg pn buat pagar ni? Tgah survey ni.. Emel kat sy di fairuz@masjidnegara.gov.my

    BalasPadam
  18. Salam..
    Pn.eja boleh saya dapatkan nama dan lokasi kedai yg puan buat pagar ni..sya tgh survey pagar ni...blh emailkn ke cmajoez@gmail.com..tq

    BalasPadam
  19. contractor ni buat area mana ye?

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails