Ahad, 8 Ogos 2010

ahad?... sekejapnye...

salam kawan2

sekejapnye dah tengahari... huhuh... baru je abis sidai kain... penat siram pokok keliling rumah pun tak habis lagi... haih...

patut nye tie mcm ni Maria kat dapur... ni apehal ngadap blog plak... hehehe... ngade2... nak jugak bukak blog... merewang rumah kengkawan... tapiiii....

hari ni apsal tak leh komen hah... blogspot problem ke?... bila nak tinggal komen je error... pas tu komen yg ade kat entry Maria pun tak leh nak moderate... ape hal aaa???

mmm... malas pikir la... ade cite yg lagi best nak khabor... hehehe...

cite ni berlaku ptg semalam... patutnye dah masuk dlm blog malam tadi... tp letih punye psl... konon nak masuk pagi ni... sudahnye tengahari... haih... takpe... cite terus...

ptg smlm... dek penat mengemas rumah... Maria terlelap kat sofa... depan tv... masa tu budak2 layan kartun... dah pesan 'Mama penat, nak tido kejap'...

alih2... lebih kurang pukul 4 ptg... ade org bg salam... kuat sangat... rupenye... elok je dia berdiri kat sliding door Maria yg mmg terbuka luas... nasib baik ade grill... kalau tak dah masuk gak nye... huh
Masa Maria jaga... tengok keliling... budak2 pun dah tergolek tido...

tengok org yg bagi salam tu pompuan... cepat2 dia minta maaf... sbb menggangu org tengah tido / berehat... (tau pulak mengganggu... gi balik laaa)... iye... Maria klu terkejut dari tido... kdg2 tak leh terima keadaan - terganggu... hehehe...

dia explain... dari TEKNO WATER... nak buat check air... sibuk tanya ade pakai penapis air tak... Maria jawab ade... sibuk lagi nak test air... Maria jawab 'tak yah le'... sibuk promo lagi... takut keracunan hape la... haduiii... aku ni dah la bangun tido... nko promo... benda yg aku tak nak... rasa nya dah 3-4 kali aku cakap 'tak pe... tak pe... tak yah check la'... penat la woiii... sibuk tanya lagi 'kenapa?' 3-4 kali...

rasa mmg marah tp nasib baik aku ni cool org nye... penat aku jawab 'takpe' dan 'tak yah'... sibuk gak dia tanya lagi... kenapa tak yah... free je ni kak... aku lempang baru nak paham gak nya... haih... mula la ni nak marah...

mana la Maria tak marah... masuk budak pompuan semalam dah 3 org dari TEKNO WATER datang... sblum ni 2 org tu lelaki... kali ni dia hantar pompuan plak... lepas ni klu ade yg datang lagi mmg nak kena basuh habis-habisan ngan Maria... hahaha amaran nih!

tak agak-agak tau diorg ni... Maria dah britau dah ade penapis air sibuk gak nak promo yg dia punye... hei aku ni org bekerja tau... ingat bodo sangat ke psl penapis air... silap2 ilmu pengetahuan psl penapis air ni, aku lagi banyak dri nko tau... tak usah la kencing bagai kat aku... klu dah aku kata tak nak... tak nak la...

lagi satu... aku tak suke... org datang walk in macam korang... tetiba nak servis penapis air... eh mana aku tau... ntah-ntah korang nak merompak ke... pukau ke... pe ke jadah nya... haih... marah sungguh tau!
klu aku nak servis penapis air aku... pandai la aku call agen aku... tau tak!

rumah baru cam umah aku ni... tak kan la aku ni bodo sangat... tak reti pasal penapis air... eh... sistem air panas pun complete tau kat umah aku... tak de heater tercongok kat bilik air... bukak paip je... pilih panas ke sejuk!...

haih... marah la pulak...

takde Maria tak suke bila org bercakap dgn kite... macam kite ni bodo sangat... sabao je la... takut keracunan la... air kotor la... paip lama la... marah tau... bawak ntah ubat ape dlm botol pastu nak buat test air... mana tau ubat dlm botol tu benda hape...

jgn la ade org TEKNO WATER tu dtg lagi... klu ade mmg nak kena basuh ngan semua ayat yg Maria dah merahkan tuh... tak suke sungguh!

4 ulasan:

  1. armouris : TQ utk info, mmg sblum ni pun sy banyak surf di internet tentang air... thanks for sharing..

    velasrizal : caya lah !!!

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails