Selasa, 4 Oktober 2011

sponsor

kat opis sekarang ni memang memeningkan... bau cat!
jumaat lepas ada supplier cat buat taklimat pada kita org... cerita pasal cat keluar diorg... lepas tu diorg buat demo dekat sekerat dinding opis... 

masa diorg buat hari tu ok je... takde bau cat... masa tu diorg guna cat yg paling mahal... bukti utk katakan cat mereka sesuai digunakan di hospital... anti kulat... low VOC... kurang bau cat... ok la... ktorg pun happy dgn result dia... sbb mmg cat dia cepat kering dan takde bau sampaikan ktorg bole duduk-duduk makan kat sebelah tin cat tu... dasatkan!

lepas tu diorg decide nak sponsor - sambung cat dinding sebelah nya pulak... yg mana ruang dinding tu lagi besar... dan banyak plak ktorg dah paku-paku tampal-tampal mcm2 benda artwork... 

jadi semalam diorg (tukang cat) datang dan buat kerja-kerja pembersihan dinding... lepas tu dia cat dgn 'undercoat' dulu... wallaweiii... ingatkan terus je sapu cat dia... adoiii... cat yg undercoat ni tok sah cakap la... bau dia... hadeh... penin... klu org ada asma mmg bole semput... dah la opis ni takde tingkap bole buka... berkuap weh...

tengok... belum cat abis lagi... tapi dah kering separuh bole pegang... pastu bila dah siap ok tak berbelak-belak pun...

so hari ni diorg sambung cat finishing... yg ni mmg aku nak puji... cat dia mmg best... rege murah sikit berbanding cat jenama terkenal... yg penting buatan Malaysia... owner dia org Malaysia... ;p

sila la cuba cat Mr.Paint Man...

14 ulasan:

  1. free advert for Mr. Paint Man ke? btw berapa % murah dari cat2 lain

    BalasPadam
  2. omegabiru : hehehe... free advert la... saje nak share info teknikal... tu je... bukan semua org tahu kan... murah dia antara 10-15% gak la... ikut range jenis cat... yg paling mahal pun retail price rm110 (rege kedai) itu utk cat yg paling best la sbb hygienic... harga kontraktor lain cerita sila deal dgn supplier... ;p

    BalasPadam
  3. suruh mr paint man buat cat bau cheese cake! keh keh~~

    BalasPadam
  4. bujal : tak takut ke nnt Ainul gigit dinding... hihihi...

    BalasPadam
  5. suker bau cat

    mengasyikkkan!

    BalasPadam
  6. tak tahan bau cat, boleh buat mabuk seharian hari ku huhu...

    BalasPadam
  7. Amy : sama la tak tahan bau... penin kepala...

    BalasPadam
  8. termasuk dalam senarai kelulusan bahan yang dibolehkan utk digunakan oleh agensi teknikal kerajaan? Sijil2?

    BalasPadam
  9. nak beli pun sebab masih menyewa lagi at umah nie... hihihihi

    BalasPadam
  10. omegabiru : pasal sijil2 tu macam2 sijil dia ada dah termasuk SIRIM dgn eco label... cuma sbb dia local produk belum popular so skrg ni tengah try masuk projek goverment... projek private hospital diorg dah ada masuk... skrg diorg nak masuk goverment punya la...

    BalasPadam
  11. shidasyakirin : opis hour la opis bukak... lepas opis hour kan kunci... hihihi

    BalasPadam
  12. eelobor : sewa pun rumah tpt kita tinggal kan... tak salah klu cantikkan rumah... owner tak marah biasanya...

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails