Khamis, 13 Oktober 2011

kutip - kutip... lagi...

hari ahad lepas... Maria dah plan nak masak makan tengahari... tapi semasa jam 11.30 pagi... adik en.ejaM hantar sms... 'kalau free datang lunch rumah ayah'

emmm... simpan balik la ikan yg dua potong konon nak dimasak tu... sbb kalau pegi rumah 'ayah' sure 'mak' dah masak lauk banyak... sbb tu la 'adik' suruh datang makan...
sblum tu Maria mmg dah petik cili padi konon nak buat sambal belacan... so kena tambah lagi la kutipan laman belakang...
sudahnya...
ulam yg dibawa kerumah Mertua... fresh from the garden... ;p

14 ulasan:

  1. jimat belanja... badan sihat...awet muda...membantu alam sekitar...

    BalasPadam
  2. tanam sendiri eh? organik atau tak? he~~

    BalasPadam
  3. wahhh...bestnya...semua nampak segar je. seronok danpuas hati bila berbakti pada tanah dan dapat hasilnya...

    BalasPadam
  4. waaa bestnyer men petik2 jek...sye tanam serai ngan cili pong x menjadik kak...huwaaaaaaaaaa sedehhhh

    BalasPadam
  5. Sue : awak pun bole buat... insyaAllah

    BalasPadam
  6. omegabiru : awet muda?... mudah-mudahan... ;p

    BalasPadam
  7. bujal : cakap jujur... bukan 100% organik... tapi kurang racun la... ;p

    BalasPadam
  8. JunAina : sangat sedap bila makan benda fresh... awak pun cuba la...

    BalasPadam
  9. mrs.ecam : jgn nanges... akak bg tip...
    serai... siram dgn air longkang je sayang... gemuk merimbun nnt dia jadinya... ;p
    cili... mmg susah sikit nak bela dia kena extra care... cili pokok yg paling disukai serangga perosak... hari-hari kita kena tengok... ;p
    dan lagi... air basuhan beras, basuhan ikan - simpan buat menyiram pokok... ini pun bagus...
    selamat bercucuk tanam ye...

    BalasPadam
  10. jeles la tgk garden maria ni. macam2 ada. rajin betul maria ni.. akak ni hangat2 taik ayam jer. kdg2 bersemangat kadang2 putus semangat.. :)

    BalasPadam
  11. geramnya tengok buah tomato...

    BalasPadam
  12. mmg fresh la..tergoda dgn kacang botol n tomato tu

    BalasPadam
  13. jeles ar..
    pokok kacang kakpah ah mati dah. Belum bertanam semua..

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails