Rabu, 6 April 2011

sedih - 5s

semalam... untuk pertama kalinya audit 5s dijalankan...
ktorg sepejabat mmg dah berkobar-kobar... selepas 3 minggu berturut-turut ktorg kemas opis... dah ready la ni klu auditor datang... takde hal punye lah.... 

tapi... 
tunggu... punya... tunggu... punya... tunggu... punya... tunggu... 
dah sampai pukul 4 petang... 
dapat berita auditor mmg tak nak dtg audit floor 13...
kenapa?
katanya... org2 kat floor 13 tak tahu dan tak ambil tahu pasal ada audit 5s hari ni ?

haaaa ??? 
wt ???
sape buat fitnah ni ha ?
tak baik tau !
tahu tak kat floor 13 ni ada 2 unit... kalau unit lagi satu tu tak tahu... unfair la ktorg pun kena judge sekali tak tahu... ktorg ni dah eksited kemas opis... penat ktorg buat kerja-kerja SISIH tu semua... pastu siap ktorg buat peringkat SUSUN pulak... camne bole kata ktorg tak buat ???

malas cite panjang... bukti kerja yg ktorg buat... 

SEBELUM ruang serbaguna... 
tempat bentang drawing... semak drawing... merangkap tempat riadah bermain ping pong...

SELEPAS ruang serbaguna...
 
 
SELEPAS ruang serbaguna...
dinding berhadapan dijadikan ruang sudut 5s...

 SEBELUM bilik dokumentasi / lukisan

SELEPAS bilik dokumentasi / lukisan
 
 SEBELUM ruang fail

 SELEPAS ruang fail

 ruang pantry... gambar sebelum saya tak ambil... 

 bilik mesyuarat... pun sama... gambar sebelum saya tak ambil... tapi ofismate saya ada snap gambar sebelum... ada lagi gambar stor pun sama...

sedih saya... org lain yg buat onar... ktorg sekali dapat nama busuk... T_T



13 ulasan:

  1. tambah satu lg.. jd 6S...
    heheheh...

    geram kan.. bengang pon ade.. kite usaha sungguh2. last2 tak dihargai.. x dhargai satu hal.. ni lansung x jenguk.. adoii la...

    BalasPadam
  2. maybe mgmt nak akak kemaskan opis je sbb dah selerak sgt.hihihii

    BalasPadam
  3. cikbed : tu la S ke-6... S-edih... T_T

    BalasPadam
  4. Syida : ni betul-betul sedih tau... sentap... :(

    BalasPadam
  5. KEMAS GILA!!Rugi ar diaorang tak tgk.
    Saya bagi A++ gitu..Gambar potret besar kat dinding tu gmbr staff ker? menarik jer tgk..

    BalasPadam
  6. hehe.. paksa gak suruh org tu dtg :-) yg kitorg mmg dah dikecualikan sebab floor 14 masih kecah lagi kan, tapi kitorg kemas juga la, cuma tak beria la.. hehe.. sabar la kak ye, utk sedap mata kita aje udah :-p

    BalasPadam
  7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  8. Sue : tengah sentap ni... ;p

    BalasPadam
  9. shidasyakirin : kemas kan opis ktorg...
    gambar kat dinding tu poster ktorg satu opis... lawa kan... ;p

    BalasPadam
  10. Syabas. mmg 5S terbaekkkkkkkkkkkkkk nih

    BalasPadam
  11. azzey : penat tau susun... ;p

    BalasPadam
  12. Lynn : ya Lynn... saya sabar lagi...

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails