Rabu, 18 Mei 2011

klinik asma

kakak laila baru je mendaftar di klinik asma... tadi bawa kakak pegi klinik komuniti Tangling... klinik goverment... hmmm... kenapa pegi klinik gomen?... tak pegi klinik swasta cam biasa ?... salah satu sbb klinik Tangling ni dekat dgn sekolah kakak... 
 
hari tu sekali kakak kena asma attack masa kat sekolah... hari ni plak... sbb kakak tak bole cuti dari sekolah dia ada exam... jd kena pegi sekolah juga... sbb tu Mama decide pegi klinik yg dekat dgn sekolah... jimat kan masa...

itu pun tadi proses menunggu + rawatan + ambil 'Neb' + ambil ubat = berlangsung selama 2 jam juga... ok la klu banding dgn pegi private klinik... perjalanan pergi dgn balik je dah amik masa 1 jam... belum tempoh menunggu dgn rawatan lagi... bagus nya kat sini tadi FREE... dah kata klinik kerajaan... ;p

buat masa ni tak tau la ubat yg diberi tu serasi atau tak dgn kakak... harap-harap ok... tadi pun doktor bagi inhaler ventolin... katanya sama dgn ventolin yg sedia ada kakak guna... tapi lain brand... 
 
pastu ada ubat antibiotik... yg ni Mama kurang gemar sbb ubat tu besar dan kena potong 2... kakak kena makan half dose je... klu kat private biasanya utk kanak-kanak ubat pil mcm ni comel-comel je...

last ubat untuk cairkan kahak... emmm kena ambil 3 kali sehari... tadi dah bagi kakak minum terus... menggeleng-geleng kakak lepas minum... kompom tak sedap la tu... hehehe... sian dia... 
 
tak pe la kakak... minum pelan-pelan... kita cuba dulu ubat kat klinik sini ye... klu ok asma kakak... kakak juga yg senang kan... kalau tak ok jugak... makna nya kena la Mama angkut kakak pegi klinik Doktor Nana jugak... yg berbayar jugak la... gitu... sabor je la....

tadi pun Doktor kat klinik Tangling dah registerkan nama kakak kat Klinik Asma... tak tau ada klinik khas utk asma kat sini... appoinment kakak 20 hb. Jun nnt... hopefully kakak akan ok la selepas ini...

6 ulasan:

  1. ohhh..ada ya klinik asma...

    BalasPadam
  2. insya-Allah.. cuba je la yg mana terbaik.. cepat smbuh ye kakak :-)

    BalasPadam
  3. CT : kita pun baru tau... ;p

    BalasPadam
  4. Sue : usaha + tawakal = mudah-mudahan sihat... Amin

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails