Sabtu, 4 September 2010

sesi berjumpa doktor...

salam kawan-kawan...

mmm... result pagi tadi... doktor kata Nayli kena 'chest infection'... hadui... ape benda pulak la... huhuhu... pegi klinik pakar jadi caj rawatan lebih rm200... huhuhu... dah la nak raya... doktor Shanaliza siap pesan :-

"ambil ubat ikut masa... mesti!... selepas 3 hari - Selasa...mesti Nayli dah sihat... kalau masih demam berulang kita kena refer hospital terus..."

hadoooiiii seriau la pulak... doktor nih... dah la dekat nak raya ni doktor...

ubat antibiotik doktor dah tukar... yg high dose... ubat demam maintain... tabah ubat cairkan kahak... dan kena ambil inhaler ventolin... balik klinik terus bagi makan... time tu jugak Nayli muntah balik semua ubat... hoh...hangin Mama dia... dah la ubat mahal... muntah pulak! sabar!!!... puasa!!!

layan pic Nayli kat klinik...
tadi kena amik nebulizer...
kakak Laila jadi assistant doktor... kakak nurse tak yah keje kalau turn ktorg... hehehe

mmm... total kos rawatan... nebulizer... ngan ubat sume sekali lebih rm200... hadui... senak poket... demi anak... pejam mata je la bayar... mudah-mudahan cepat la sembuh... ye Nayli... kelmarin dah pegi klinik biasa tak kebah demam - susah hati Mama dibuatnye... ni dah pegi klinik pakar - sihat ye nak... Amin... 

6 ulasan:

  1. akk seorang pesakit asthma yg kira agk teruk jgk tp skrg dh tau mana silap dan salah...kalau rasa makanan tu blh mendatangkan alahan akk x akan sentuh...satu lg akk alah cuaca panas...kalau org tgk mmg mgada la tp kita kena sayang diri sendiri..opis mmg sejukkan tp masuk rumah je trs on aircond...

    BalasPadam
  2. amin..
    cepatlah anak tu baik. Risau menggelabah kalau anak demam @sakit ni..

    BalasPadam
  3. moga nayli sembuh cpt. nk raya dh ne..

    BalasPadam
  4. oh... akak CT, anak sulung Maria pun asma jugak... cam akak la.. tak tahan panas... so far dia terkawal la... adik2 takde asma... tapi sesekali klu sakit macam tu la keadaan nye... :)

    BalasPadam
  5. ye la kak pah... mmg sangat susah hati bila anak sakit... tahun ni pun banyak ambil cuti sbb jaga anak... :)

    BalasPadam
  6. TQ Reen... harap nye gitu la...

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails