Rabu, 8 September 2010

masih mood biskut raya... JUMAAT kompem RAYA!!! :p

salam kawan-kawan...

huh... beberapa hari tak buka blog langsung... teruk sungguh...haih...
maaf ye kawan-kawan blogger... bukan malas nak buka blog tapi mmg tak sempat... mana tak nye... mood nak buat biskut hilang disebabkan sakit perut... tapi masih bole gi shopping dgn en.ejaM... hehehehe...gelak-gelak...

last minit shopping - beli meja kopi di Ikea... dgn meja makan tambahan... hehehe... almaklum la kan... mak, abah dan adik nak datang beraya kat sini... meja makan yg 6 tu tak muat... bole la... amik yg murah-murah je kat kedai cik kea tu...

okeh... hari ni mood ber-biskut datang balik disebabkan mak dan adik dah sampai... antara biskut yg jadi hari ni... biskut samperit... biskut tat gulung dan biskut kenari...

layan pic...
mmm... ni samperit versi family Maria... guna acuan yg panjang-panjang pastu letak coklat rice atas dia :)
ha yg ni biskut kenari... ade sesetengah org panggil biskut frambozen kenari... sedap tau... tp cara buat agak cerewet... dan kos pun mahal... sbb satu adunan guna seketul butter dapat satu loyang je... dah la bahan2 dia guna jem dgn badam... huh... ini mmg biskut mahal... tapi mmg sedap!

ok... tat gulung - tak amik gambar... kurang comel... tapi rasa mabeles... hehehehe... rangup tapi lembut... hohoh macam mana tu?... yg penting jem nye banyak... rasa!

ok la kawan-kawan... ini tengah dengar pengumuman raya kat tv...
dah kompen RAYA hari JUMAAT...

sebelum terlewat / terlupa... Maria pun nak ambil kesempatan untuk mengucapkan SELAMAT HARI RAYA & Maaf Zahir Batin kepada semua kawan-kawan blog yang beragama Islam... selamat pulang berHari Raya... dan tak lupa berhati-hati lah di jalan raya... semoga kita masih dapat berjumpa lagi selepas Aidilfitri ini...

p/s : mulai esok hingga Isnin... kompen Maria cuti ber-blog... bz la... nak masak... ni nak anyam ketupat lagi... pastu balik kampung Maria... then balik kampung en.ejaM... selasa masuk keja :p Selamat Hari Raya semua...

7 ulasan:

  1. smaperit..! best nya tp fieza suka bt bentuk bunga...kalo mcm yg u bt tu mesti lagi rangup...!

    BalasPadam
  2. salam aidilfitri buat maria.. nanti up ye resepi biskut kenari tu. penah makan biskut ni dulu tapi tk jumpa2 resepi dia. mmg sedap.. :)

    BalasPadam
  3. Fieza... samperit mmg sedap... nak pulak baru je lepas bakar... huh... satu balang bole habis ;p

    BalasPadam
  4. ummu luqman... insyaAllah... nnt saya masukkan ;)

    BalasPadam
  5. This is very fine web site, thank you and look at that [url=http;//ciufcia.pl]gry dla dzieci[/url]

    BalasPadam
  6. Great post, I am almost 100% in agreement with you

    BalasPadam
  7. Hi - I am really glad to find this. cool job!

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails