Rabu, 1 September 2010

kakak nak pegi sekolah jugak!

salam petang hari...

iye... hari ni kakak dah mula ke sekolah... sebenarnya kakak dah bole jalan elok sket baru je dlam 2-3 hari ni... pas tu semalam Mama suruh dia praktis naik dan turun tangga dgn membawa beg sekolah dia... Alhamdulillah nampak ok... tak la terhencut-hencut sangat... ade lagi la berdengkot tu tapi tak teruk sangat...
muke ceria dapat pegi sekolah...

tapi tadi tengahari kakak call Mama... dia britau... dia panas... nak duduk kat library - tutup... nak duduk kat surau - dah penuh... sian dia... sementara nak tunggu masa utk kelas KAFA... sudah nya Mama suruh duduk je la kat kantin... cari tpt bawah kipas...

harap-harap kakak ok je la... ye lah... kakak tak bole jalan laju-laju nak berebut tempat... bole jalan pun slow aje... sian dia... sbb tu la Mama ingat nak 'cutikan' sekolah kakak sampai lepas Raya je... tapi dah kakak nak jugak pegi sekolah... mmm pegi la kakak... pandai-pandai la berdikari :)

7 ulasan:

  1. budak2 skrg pandai berdikari n rajin..kalau zaman eina dulu, mak tak bagi ponteng, sndiri offer takmo g sekolah kalau tak sihat..hehe..

    *kakak ghajin blajar yeh!

    BalasPadam
  2. Bagusnya anak akak... Rajin g skolah
    Saya dulu selalu berusaha memonteng g skolah. heheheh

    BalasPadam
  3. kakak kan kuat..pasti boleh!:-)

    BalasPadam
  4. mamalieyna... insyaAllah kakak akan rajin belajar...

    BalasPadam
  5. Arna... anak akak yg sorang ni dari umur dia 3 thn lagi dah excited nak pegi sekolah... tak tau la kenapa - suke sgt nak pegi sekolah... ingat lagi dgn pelat dia sebut 'taye nat tegi tolah'... hehehe...

    BalasPadam
  6. insyaAllah bole... abg J.M.R ;p

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails