Khamis, 15 Disember 2011

My Great CUTI-CUTI CINTA contest

akhirnya terjebak... tetiba rasa rajin nak me-ngarang... gara-gara kerap tido lewat lately ni... pastu tarikh contest dah dilanjutkan... ;p

asalnya mcm malas nak join kontes ni... dah kata banyak keje la... pastu nak mencari gambar-gambar best gi cuti cinta ni... walawei... mana ada pegi bercuti berdua lagi nih... camana pun mesti ada anak-anak... 

ok... kite join ini

task 1
A) Buat satu entry dengan tajuk "My Great Cuti Cuti Cinta Contest" dan ceritakan mengenai percutian - yang dirasakan paling bes, paling happy dan semestinya yg paling GREAT lah.


*****

ok... ini percutian yg kami lalui pertengahan tahun lalu... rasa GREAT sangat sbb dah lama sangat kami tak pegi ke Cameron Highland ni tempat sejuk-sejuk... last dulu pegi pun masa kakak Laila kecil lagi... dia pun tak ingat yg dia pernah sampai dulu kat sini...

kitaorg pergi ke Cameron ni sudah tentu la berkereta... awal pagi bertolak... selepas keluar highway ktorg menyusur area Tapah... en.ejaM saya mmg suka laluan Tapah-Cameron... walaupun bengkang bengkok tapi dia suka sangat... planning nak singgah Lata Iskandar sebelum naik... 

emmm... Lata Iskandar tu tempat air terjun... ada tpt makan-makan... dan kalau nak mandi pun bole juga... tapi nak dijadikan sebab semasa hari tu ktorg tak dibenarkan naik ke Cameron Highland melalui jalan Tapah - ada tanah runtuh...  

jadi kami kena keluar ke highway semula... kemudian naik ke Cameron melalui jalan Simpang Pulai... ok... jalan ni sangat selesa... walaupun mendaki bukit tapi ianya jalan baru... agak landai... view gunung-ganang... eh tak sedar dah sampai atas...
 tempat 1st singgah bila tiba kat puncak Brinchang... kita minum dulu... 
(macam la kat rumah tak leh minum teh... hihihi)

 ha... ini seketul pie kena kongsi 3 beradik... abah dia takmo beli makanan... kat tea house ni... kata dia mahal... hehehe... Mama tak kesah... sbb bukan nak makan sangat pun... kata nak minum pastu jalan-jalan... 
mmg betul pun...sudahnya pie seketul tu abah yg makan... ;p
jadi kalau korang pegi sini... jangan la berharap dapat minum teh O dgn harga 80sen... takde...takde... mmg takde... ;p

 ini wajibkan - jalan-jalan dikebun teh... harus la bergambar diladang teh... kata Cameron... ok... kami spend 3 hari 2 malam di Cameron... hari siang kami mmg penuh dgn aktiviti jalan-jalan... dari kebun strawberi... bawa ke taman kaktus, kebun bunga, taman rama-rama, bee farm... macam-macam la... nak baca lanjut kena klik kat entry ini, ini dan ini... hehehe... banyak plak link...
last... ini penambah GREAT percutian kitaorg... kitaorg jumpa artis...
tak kenal?... ala...saje la korang... ;p

ok... selesai task pasal percutian...
nextttt...

task 2
B) Kemudian jawab soklan mudah ini :
i) Berikan tempat CUTI CUTI CINTA yang pnstoberi pegi utk bulan Januari, Julai dan Oktober 2011   (kerana ini lah percutian yang dirasakan paling great untuk pnstoberi pada tahun ni)
ii) Lengkapkan ala-ala slogan ini - Saya suka blog pnstoberi kerana ..................

*****

i) Januari - Kota Kinabalu, Sabah 
   Julai - Cameron Highland  
   Oktober - Hong Kong

ii) Saya suka blog pnstoberi kerana kat blog ni la saya bole berangan melawat / melancong... kehkehkeh... konon la... bole la tau kat mana tempat makan best... pastu berapa anggaran kos kalau nak jalan-jalan sesuatu tempat tu... mana hotel nak tuju... nak budget duit shopin ke... sbb PUANSTOBERI rajib buat 'postmortem' lepas balik bercuti... ^_^

ok... Maria tak rajin nak tag sesapa... tapi kalau nak join bole le klik link ni... Maria dah sambung pun... ^_^

6 ulasan:

  1. Bulan ni tak dpt cuti2..sibuk...Apapun gudluck utk Maria

    Tajuk entri terbaru di blog JR:"Pakai Jeans Pun Kena Denda RM4,500?"

    BalasPadam
  2. wah bestnya cuti2.. gud luck yer!! salam kenal.. free2, jmput singgah blog sy :)

    BalasPadam
  3. Eh, rasa da komen. Huhu.
    Oraits..tenkiu join :)
    And penyertaan anda sedia utk dinilai :))

    BalasPadam
  4. Another wonders of the world Gallery Microfungus House of Magic Potions Tanah Rata and KetikKetok!

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails