Isnin, 26 Disember 2011

cuti krismas... kita org shopin... ;p

ha... semalam la kan... nama nya public holiday... hehehe...

eh... bukan la shopin kain baju ke apa... semalam adalah hari shopin barang keperluan sekolah anak-anak... dah janji nak pegi... tapi asyik bertangguh... jadi semalam en.ejaM tak kerja... buleh la keluar mengabiskan duit... hihihi...
semalam selesai membeli semua keperluan sekolah Laila, Nayli dan Luqman... masing-masing dah beli beg sekolah baru... pilih ikut kehendak sendiri... kasut dgn stokin pun dah dapat semua... alat tulis pun mcm tu... semua dah lengkap... sedia untuk back to school...

tapi sesi shopin semalam adalah sangat meletihkan gara-gara en.ejaM takmo ikut idea Maria utk pegi Jusco shj... nak tau... ktorg shopin merata-rata... ;p

beg dgn kasut Nayli beli kat kedai barang 'Kawanku' area Sri Gombak... pastu kasut Laila takde saiz pegi kedai berikutnya 'Hyper Shoe' pulak... yg best nya kasut Luqman plak takde... ye la kaki budak 3 tahun nak sekolah next year baru nak cecah 4 tahun... 

Maria ajak pegi 'Bata' teringat dulu masa Nayli mula sekolah jumpa kasut kecik utk saiz kaki Nayli kat 'Bata'... tapi en.ejaM nak singgah kedai stationary dulu... beli alat tulis - pensel, pemadam, kaler, sharpener, gam sekali box pencil... hadui la letih... (klu gi Jusco terus... kan ada semua tu - rungut dalam hati je... ;p)

ok... settle alattulis kat 'Pustaka Rakyat'... pegi cari kedai 'Bata'... nun pegi kat 'Festival City Mall' kat Setapak nun... ( tak paham apasal en.ejaM tak nak gak gi Jusco... Festival City ni sehala je dgn Jusco... haih...) kata dia kat sini ada kedai Bata... ok je la... malas bising... kan kat Jusco pun ada?...

betul kedai Bata ada... kasut yg dikehendaki dah jumpa... memang ada saiz 6 utk kasut paling kecil (saiz kasut kanak-kanak)... tapi masa nak beli tu saiz yg tinggal adalah saiz 8 je... huhuhu... hampa lagi... 

then me-round ke kedai sukan Al-Ikhsan... Maria mmg berhajat nak beli kasut aerobik baru... bagus plak Al-Ikhsan ada sale... yes... dapat gak sepasang kasut sukan baru yg diidamkan utk diri sendiri... ;p

last minit jumpa kat Parkson ada promosi jualan barangan 'back to school'... Laila & Nayli nak beli botol air... Maria layan je la... sambil tu belek-belek kasut kot jumpa saiz Luqman... Alhamdulillah... jumpa gak kasut keluaran 'Bata' juga - Be First... comel je... sedang molek kat kaki Luqman... hehehe... 

kat sini kakak Laila pun beli 2 helai seluar sukan dgn stokin sekolah sekali... Nayli pula Maria tak belikan lagi seluar sukan - takde saiz... takpe la nnt cari kat Sogo... last tu je la...

owh... masa Maria sibuk pilih kasut aerobik tadi... si Nayli pun sibuk nak beli kasut sukan... en.ejaM layankan je la... pegi kedai sebelah beli kat situ - murah sket... kasut sukan budak je... takmo la beli yg ratus-ratus (kat Al-Ikhsan kasut budak dia ratus2 takde yg puluh)... Nayli tu gembira je asal dapat... murah pun takpe janji kaler pink... tapi idak la murah sangat... sekeping gak not 50 keluar utk bayar... ;p

eh... ada lagi... singgah kedai jual permainan komputer... ha... yg ni en.ejaM... dia belikan Luqman permainan Sega utk Luqman... harga rm150 game sekali beg dia... hihihi... pasal game ini ada cite lain... nnt next entry Maria tulis ek... suke Luqman mengadap main game... tak yah nak rebut kakak-kakak punye lagi dah... ;p

ok... panjang nye cite shopin semalam... haih penat baca... gambar takde... maaf ye... kabel kamera kat opis... Maria cuti hari ni... sat lagi nak bertolak ke PD... jalan-jalan cari makan... hehehe... layan anak-anak jalan-jalan cuti je... jadi... blog pun cuti la beberapa hari ni... hp kita tak canggih nak guna utk hapdet blog... :(

ok... see u nexttt coming day... ;p

3 ulasan:

  1. mase cuti ni lah nak beli barang keperluan anak2.. okeh.. selamat bercuti

    BalasPadam
  2. akak pun beriya menyopping..heee..

    BalasPadam
  3. Seronoknye bershopping... mesti puas hati kan ;)

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails