Jumaat, 8 Oktober 2010

pengalaman pertama Luqman... gugur juga airmatanya :)

salam Jumaat...

hehehe... insiden ni berlaku malam tadi... tak sangka pulak sampai menangis-nangis... meleleh-leleh airmata... hehehe... jahat Mama dia nih... pegi gelak pulak...

ok... cite jelas... malam tadi en.ejaM britau dia nak pegi gunting rambut kat Mamak... so Mama pun ambil kesempatan... nak potong rambut Luqman sekali ;p... slalunya Mama potong sendiri... tapi last hari tu Mama potong - tobek + senget sebelah... hehehe... dah... Luqman tak reti duduk diam masa Mama gunting rambut dia... nasib la...

so hasil kat Mamak malam tadi...
ni masa turn Abah... tengok Laila dan Nayli menyibuk ;p

Abah minta service special... potong + cukur + tepuk sekali = rm25

hahaha... ni turn Luqman... seblum dia duduk kat kerusi tu Mama dah britau... nak potong rambut dia... dia angguk je... senyum je... skali letak kat kerusi... pastu letak kain putih alas... terus je meraung... hahahaha... Mama mmg nak gelak ;p

itu dia... airmata meleleh-leleh... hihihi... kain alas pun dah senget... habis rambut kena baju semua... oh ye nak britau... Luqman masa ni ber-ia nanges... tapi tak bergerak sikit pun... langsung tak meronta ke hape ke... duduk keras tapi nangis meraung-raung... hehehe... Mamak tu ape lagi... laju je la dia memotong... hehehe

sian anak Abah yer... hehehe... okeh caj potong rambut Luqman rm5 shj...

eh... dah senyum la... ok kan... bukan sakit pun... eleh Luqman ni saje je nak nanges-nanges... ;p

hehehe... dah siap mandi dan tukar baju... nak tido dah...
tapi klakar la pulak Mama tengok rambut Luqman pendek mcm nih... rasa klu panjang sket nampak rugged rough sket... ni nampak skema je muka Luqman nih... ;p
mmm... Mama nak biar rambut Luqman panjang balik la... pastu potong buat pesen lain ;p

8 ulasan:

  1. risau nak bawa aqil gi mamak ptong rambut.. sure punya la meraung..

    p/s: baju tido luqman same ngan aqil.. hehe.. from sogo ke? :-)

    BalasPadam
  2. hehhehehe... lama2 ok la tu..

    BalasPadam
  3. hehehe dia takut kt abg ensem yg nk potong rambut dia tu kot kak. klakar. nangis tp kepala tanak gerak. huhuh

    BalasPadam
  4. mcm tu la Qaid setiap kali dibawa gunting rambut,bukan setakat first time je, tapi bertime-time.hehehe

    BalasPadam
  5. kesiannya nengok air mata merembes meleleh-leleh...
    okay per. hensem anak mak..

    BalasPadam
  6. Sue : sogo la... mana lagi ;p

    Lynn : nak tunggu lain kali tu... tak tau la... hehehe

    nOj : itu yg tak tahan... tak menguit pun... ;p

    Syida : aduh... klu bertime-time mcm ni... payah gak :p

    izan : encem???... skema la ;p

    kakpah : hahaha... Mama dia nak gelak memanjang... rasa klakar tu yg susah nak kesian ;p

    BalasPadam
  7. adoi la..ciannye..teringat masa adek2 ifa kecik dulu..hihi..camne gak..meraung2 nie..haha

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails