Jumaat, 28 Disember 2012

menu recycle

ehhh... belek-belek gambar... ada citer tertinggal la...
ok...korang... kalau rajin jangan tiru macam Maria... ini orang malas... tapi bab jimat itu bole tiru... hehehe...

ini pasal cuti lama sangat la hari tu... dari Sabtu + Ahad + Isnin + Selasa... amik kau... lemau duduk rumah... ada la juga keluar... itu pun hari ahad - pegi beli beg dan kasut sekolah anak-anak... lepas tu balik - tido...
then hari Isnin pegi sekolah pula... beli buku-buku sekolah... lepas tu balik...
takde jalan-jalan mana pun sebab en.ejaM kerja (krismas pun kerja... grrrr...)

eh... apa da melalut... nak cite resepi ke cite shopin nih... sori... sambung...

masa weekend hari tu buat makaroni bakar... tapi resepi dah caca marba... suka hati Maria je letak apa yang ada... hehehe... tapi sebab Laila kata sedap macam lasagna... owh... best la kalau gitu... nak tayang kat blog la... hihihi... jangan maraa...

 memula rebus makaroni... lepas tu buatkan white sos... curah atas makaroni...

 lepas tu letak kuah spagheti pulak kat atasnya... yg ni yg betul-betul recycle... actually kuah spagheti lebihan buat spagheti bolognese kelmarin... sayang nak buang... banyak isi daging tu... baik kita guna semula, kan? ;)
last kat atas dia tabur dengan mozarella cheese... campur sket dgn parmesan cheese untuk rasa masin sket... 
lepas tu bakar je la...

 tadaaaa... best kan... makaroni ala lasagna... 

yg ni kudapan selingan sementara tunggu makaroni terbakar...

okay... best tak?... menyelerakan tak?... hehehe... kalau terliur sila la buat sendiri... yg kita punya kat sini dah abis - Laila makan... hehehe...

4 ulasan:

  1. akak, kompem ek jadi jiran...leh makan kenyang hari2...lalala

    BalasPadam
  2. mode tengah lapa.

    tengok gamba makanan.

    double lapa.

    BalasPadam
  3. kena beli oven nih... mcm2 leh buat.. uhuh

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails