Rabu, 19 Disember 2012

hei Maria... jangan nak perasan sangat!

huhu... serius... sedih ada... malu ada... tapi memang rasa perlu jugak la di jelaskan... :(
sapa yg dah baca entry Maria hari isnin hari tu - pasal Jamboree Putrajaya... sure dah tahu kan... Maria antara top10 rider wanita... tapiiii... serius malu weh... 

ok... cite jelas sikit... actually masa Maria sampai kat end point... then krew yg jaga kat situ cakap Maria 'wanita no.9'... Maria memang dah suprise... ye la kita target sampai dalam nombor 20-30 (daripada 70 org rider wanita...) sekali tak pulak... tapi terasa macam tak logik sebab list nombor yg diorg tepek kat plat dah 600... memang tak logik kan rider wanita no.9 tapi sampai pada bilangan 600... takkan la takde lagi 10 org rider wanita sampai dalam 600 org tu... tapi sebab masa tu dah penat... tak de la kita nak fikir lagi... tunggu penyampaian hadiah je la... kalau dia umum no.plat dgn nama kita - betul la tu...

lepas tu masa penyampain hadiah... diorg umum nama Maria - ada... jadi kita pun ambil la hadiah dgn gembira...

malam tadi bila berkesempatan, Maria pun sesaja la blogwalking kat blog-blog yg selalu cerita pasal basikal... tak lupa juga masuk kat FB Malaysian cycling magazine - kat sini mmg cari gambar la... sbb photographer diorg profesional mmg ambil gambar untuk majalah tersebut - mmg gambar cantik la kalau ada...

sambil tengok gambar... baca la komen-komen rider lain... rupanya... ramai antara rider yg tersesat / salah jalan... then diorg tak sampai kat check point ke-3...kayuh 28km sahaja... dah jumpa endpoint... oleh sebab takde sticker check point ke-3... maka terbatal la penyertaan diorg... kesian diorang tu semua... penat kayuh tapi tak dapat apa... :(

owhhh... patut la Maria dapat nombor... huk aloh... menang sebab Maria dah habiskan kayuhan sejauh 42.72km dan lengkap semua sticker check point... hmmm... agaknya apa la perasaan peserta wanita yg ke-10 sampai ye... mesti macam Maria juga - tak caya walaupun gembira...

huhu... nampak gaya nya lepas ni kena la Maria berusaha lebih lagi memantapkan skill berkayuh... 
malu sudah wehhh... :(

* apa pun duit hadiah kemenangan tu... dah selamat Maria bagi kat pakcik Domino - petang ahad tu jugak... ;p

2 ulasan:

  1. wah kak..tahniah ye...
    makcik izan punya duit takpat lagi pun...
    takkan pakcik domino jek dapat...hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. errr... kedai makcik izan kat mana ?
      ^_^

      Padam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails