Isnin, 24 Disember 2012

gelak la gelak...

Salam pagi Isnin... monday blues kerrr?... kita tak... mood okay sesangat sebab pagi ini kita cuti... horayyy... hehehe... nak raya la kengkawan... hohoho... ;p
hahaha... sila ketawakan Maria sebab sebenarnya cuti hari ini dah apply dari bulan lepas lagi... sepatutnya kita tengah happy-happy balik kampung jumpa Mak sambil pegi kenduri sepupu en.ejaM... tapi last minit en.ejaM kata tak jadi balik kampung sebab dia kerja dan tak boleh cuti... huhu... bercuti la Maria di rumah jerr... ;p

ok... sebenarnya tak tau nak cita apa yg best... gambar shoping kat Sogo semalam ada dalam kamera... tak d/load sebab kabel kat opis...

owh... ada insiden semasa latihan kayuh basikal... kelmarin... panas hati nih... ;p
ok...area Sri Gombak dengan Sungai Kertas ni memang kawasan yg terkenal dengan rupa bentuk muka bumi nya yg berbukit... jadi untuk org-org yg bermain basikal bukit (mtb) seperti Maria dan en.ejaM... kawasan begini adalah trek training bukit yg paling bagus... bukan sekadar menguji kekuatan stamina dan kekuatan kaki untuk berkayuh... malah turut menguji minda...
kenapa?...

petang kelmarin... sedang Maria terkial-kial kayuh panjat bukit... bole ada van tu dari belakang Maria lagi... dari jauh dah dengar orang gelak-gelak dgn kuat... sangat kuat tau diorg gelak... sambil lalu tu... diorg tegur Maria... 'bole ke?... bole ke?... kah kah kah... bole kayuh ke?... kah kah kah... larat ke panjat cik kak oiii... kah kah kah...'

ya... tengah kayuh naik bukit... kena kontrol nafas... susah nak bercakap + mengah... elok je sampai atas bukit tu... van tu dah berjarak lebih kurang 10 meter dgn Maria... sempat lagi Maria jerit 'boleh la bodo!'

serius Maria rasa kecik hati masa diorg ketawa kan Maria masa tu... sabor je la... kalau nak imagin bukit tu tinggi macam mana... emm... ok... en.ejaM sendiri kalau drive kat area tu pun... dia akan tukar dari gear 'D' kepada 'S'... jadi imagin la macam mana keperluan bukit tersebut jika di daki... kereta pun kena tukar gear tau... kalau tak tukar macam semput tekan minyak... inikan pula kuderat Maria berkayuh... hmmm... sabar je la...

* aikkk... entry macam monday blues pulak... hahaha... monday blues sbb tak jadi balik kampung... :)

7 ulasan:

  1. takde budi bahasa langsung orang kita ni kan. tahpehapatah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan takat takde budi bahasa... dah tahap kuang hajak sungguh...

      Padam
  2. kalu kawe kayuh beskal tu dah lama berundur ke belakang kot. hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. jangan... susah nak tolong tu... :)

      Padam
  3. sabaq yer kak...sapa kayuh basikal tau la...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. kecik ati tau... diorg punya gelak... hadui... sakit telinga... :(

      Padam
  4. eeeeiiiiii,poyonya!!!!!gelakkan org..caplesss betulkn?ah,pedulikanla mulut2 longkang dorg tu maria..ug penting maria boleh!yeayyyyy!!!cayala....
    eheheh!!btw..salam kenal..jmputla follow kmbali :)

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails