Rabu, 17 Ogos 2011

shopin raya

Salam Nuzul Quran...
kejap nye dah 17 Ramadhan... tak lama lagi abis la puasa... emm tetiba sedih plak... ceh... hari ni org Selangor sure amik kesempatan nak shopin... sesak la KL.... sibuk la Sogo... ceh lagi... ok... shopin raya Maria utk anak-anak dah selesai... ada pun tinggal Maria sorang je... hajat hati nak beli barang selai seluar jin (hihihi... jeans la...) tp tengok la kalau sempat... klu tak pakai je la seluar yg ada...

yg ini plak aktiviti ber-2 sahaja... dengan kakak Laila... hari Jumaat lepas... 
pegi shopin berdua... baju seluar raya dia...

sangat letih... Mama letih sbb memilih seluar utk kakak... kakak pulak letih asyik buka pakai seluar 3-4 kali... hehehe... kesian dia... dah awak saiz seluar besor... kat department kanak-kanak tak leh pakai... pegi reject shop pun takde saiz kakak... sudah nya pegi Sogo kat department dewasa... sib baik jumpa yg sesuai...

2 jam dlm Sogo... baju dgn seluar utk raya kakak settle... tapi penat nya toksah cakap... kakak dah sebut-sebut nak minum... haih ni la tak suka bawa kakak pegi shopin bila dah penat muka ntah mcm hape... muncung 8 depa... padahal dah shopin sakan tadi...

muke orang letih balik shopin... landing kat sofa sampai berbuka tak bangun-bangun... ;p

3 beg tu bawak balik... mana tak letih... tapi Mama tak kisah sangat shopin utk kakak... bukan tiap-tiap hari pun... bole kira setahun ada la 2-3 kali je Mama belikan baju / seluar utk kakak... bila nak raya ni bagi la can kakak pilih sendiri kan...

tapi next year klu nak shopin dgn kakak nak buat sblum puasa la... sian dia.. dah la puasa... berjalan lagi... penat sangat dah muka dia... mmg tak larat sangat dah nampak... sib baik bole pujuk lagi jangan berbuka... ;p

well... hepi shopin today utk orang yg cuti nak pegi shopin hari ni...

7 ulasan:

  1. sib baik kakak kuat iman...kadang2 mang kesian kan kalu bawa anak2 yang berpuasa suping...kita pun kadang tak tahan iman...alahaii...

    kakak, be strong..raya sok mama kasi up duit raya...sehari berpuasa rm10 tau...hehehe

    BalasPadam
  2. alahai siannyaa...i pun dah shopping baju raya anak2 last week..now nak gi shopping tudung2 pulak :)

    BalasPadam
  3. cikmOt : gilo opo duit raya sehari rm10... fengsannn...

    BalasPadam
  4. Princess Nur : hehehe... kita pun tak beli tudung lagi... tengok yg mana match... klu takde sgt baru gi beli...;p

    BalasPadam
  5. Shoping sakan ye.. Last Sunday Huubby ajak ke sini lah.. Tapi akka tak sanggup. Ramai sangat kan...

    BalasPadam
  6. lynn pun macam kak laila jugakk.... hihihihi

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails