Isnin, 5 Julai 2010

lalalalalalaaaa... makan saje laaaa...

wah...wah... gembira di pagi isnin...

hehehe... ini aktiviti ktorg dimalam sabtu lalu...

walaupun malam tu ada game bola... en.ejaM layan gak kemalasan melampau kaki&tangan yg nak memasak dan keinginan tekak yg nak makan steak... hehehe... TQ en.ejaM...
muke ceria - nak makan... nampak tak kad menu - nama kedai Station 21
tiga beradik ni memang suke yg amat bila keluar jalan-jalan malam...
air minuman... order yg biasa-biasa je... all time febret - Mama fresh oren... Abah tembikai... Laila Teh O ais... Nayli air sirap... hehehe
Mama punye - Australian Black Pepper Sirloin Steak
Abah punye - rupa sama, cuma Sirloin jadi RibEye
Sirloin tu daging batang pinang... lebih lembut bberbanding dgn RibEye yg liat dan kenyal sket... Abah nak T-bone tapi hari tu dah abis... sian dier...
ini kakak Laila punye... Grilled Brown Sauce Chicken Chop... pun sedap!
Nayli ngan Luqman share ngan Mama... hehehe
Nayli suke ini jer... :)
kedai nye tak cantik... kat food court bangsar sana... dari depan mmg tak nampak sbb lokasi kedai tersorok kat belakang sket... tapi kedai ni mmg penuh org datang makan... dan masa ktorg order waiter dia siap britau kena tunggu dlm 1 jam queue... tapi Alhamdulillah 1/2 jam je makanan sampai... dan rasa... mmg mabeles! memang sedap seperti yg direkemen kan...

errrmmm sampai hari ni pun bole terbau lagi bau diorg memasak... serius wangi... dan mcm terasa-rasa lagi kuah black pepper die yg pedas tapi sedap... huh...

harga ?... ade pilihan nak steak yg mahal atau murah :) tepuk dada tanya selera...


p/s : Kakak Laila siap pesan... nnt kite datang lagi yer...

6 ulasan:

  1. bstnye.. febret su ni steak :-) tapi tak leh mkn selalu, bajet..hehe

    BalasPadam
  2. suka budak2 ni kan...gumbira bersama...

    BalasPadam
  3. eeiii sedapnye rupa paras. mesti sedap kan blekpepper tu. jagung pun nmpk segar je. lapo lapo

    BalasPadam
  4. sue : kat sini steak yg paling murah rm12... yg mahal rm33 :)

    anje : bila keluar jalan2 mmg gembira sangat diorg nih...

    noj : ha ah mmg sedap dan tak mahal sangat compare ngan kat harga restoran yg 'branded' :)

    BalasPadam
  5. Tengok gamba mmg menggiurkan. Ni yang terasa nk mkn steak jgak ni.tp nengok harganya mcm x ckup budget

    BalasPadam
  6. sedap punye pasal, harga tak tengok dulu... hehehehe
    eh kat coleseum jln TAR ade gak jual steak... harge dlm belas2 la sepinggan :)

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails