Selasa, 27 Julai 2010

kakak dapat MC... Mama kena ambil cuti... patut ke?

salam kawan-kawan

huh... hari berblogging dari rumah... maaf la... komen2 yg masuk semalam petang semuanye Maria tak sempat reply... dah la tengah sibuk2 pasal keje... alih-alih petang semalam ustazah kakak call...
britau - kakak jatuh... kaki dia bengkak... tak leh jalan...

aduhai... terus excuse kat bos... dan blah dari opis...
mengaplikasi konsep si 'Izan Comot' kerjaya diutamakan... anak didahulukan... hehehe

ambil kakak kat sekolah... dia tunggu kat dewan... mata bengkak... dah puas nanges la tuh... kawan2 dia yg prihatin kemain ramai... tolong buat report... sampai Maria sendiri dah tak tau nak dengar report dari sape... sume nak bercakap bagi pihak kakak... haih... excited sungguh diorg...

terus gi klinik... DR. yg tengok suruh pegi hospital... dia tak leh buat ape - sbb bengkak sangat... dan dia tak bagi kakak jalan - guna wheelchair... wahahaha korang bayang camne Maria nak angkat kakak yg semontel tu masuk keta... hahaha... sakit pinggang Mak!!!

k... sampai kat spital selayang... terus kat kecemasan... masa tu dah 6.30 ptg... hospital Gomen kan...menunggu... dah jumpa doktor... suruh buat X-ray plak...pastu tuggu lagi... jumpa doktor balik... dah jumpa doktor... pegi bungkus kaki pulak... tunggu lagi... pastu gi amik ubat... tunggu lagi...
haih...
letih...
sudah nye... ktorg keluar balik dari hospital hampir jam 10.00 malam...
giles penat... lapar lagi...

tu belum lagi singgah rumah pengasuh... amik kakak Nayli dan Luqman...
sian Luqman... masa amik dia dah menguap-nguap... ye la dah dekat 10.30 mlm.. dah timing tido die...haih

oh... sblum lupe ade benda yg Maria kurang puas hati... doktor spital bagi MC 2 hari utk kakak.. then appoinment spital Rabu ni jumpa pakar tulang utk check balik kaki kakak... Mama tanya la MC utk anak sahaja ke doktor... Mak macam mana?... Mak tak bole - pendek je doktor tu jawab....

adui... rasa tak patut sungguh... anak sakit sape nak jaga kat rumah?... mesti la Mak dia... abis dah takde MC... kena la cuti sendiri... abis kalau MC kakak sambung lagi... naya!... banyak mana Mak dia nak sambung cuti ?...
patutnye... Mak pun dpt MC juga utk menjaga... espeacially kes mcm kanak bawah 12 tahun yg tak bole urus diri sendiri lagi kalau sakit... ye la mcm kes kakak - dia tak leh jalan... kena org tolong dia di bilik air... nak salin baju pun susah...Mama mmg kena tolong jaga dia la... abis kalau takde cuti macam mana?... ini ok lagi la baru tengah tahun, cuti Mama banyak lagi... klu dah takde cuti... camne?
tak paham da?...
ok la penat la cite panjang... layan pic kakak kat spital...
masa tengah bungkus... kakak nye meraung... tak hengat!...
pssst... hensem tak MA tuh?..hehehe
Mama tak paham... nangis beriya macam sakit yg sangat-sangat.... padahal MA yg bungkus tu buat keje perlahan je... Mama nengok... haih...
dah siap... muke cemek lepas nanges... hehehe

ok la kawan-kawan... takat ni dulu... hari ni berblogging tak best sbb bila kat rumah banyak gangguan... mana dgn si Nayli yg sama tak nak gi sekolah... Luqman lagi... nak susu la... nak nasi la... nak mandi la... Maria pun nak kena masak la... basuh kain la... haih... kacao sungguh!

Ok la... daaa...

 
p/s : oh kite dah ade follower ke-100... tahniah la kat ctnurkhijah... insyaAllah kite bagi 'something' kat awak :)

17 ulasan:

  1. alahai..cian kakak..

    best la kakak, time sakit ni jgn luupa mintak macam macam kat mama eh??

    mintak la mainan ke hape ke yang best best tau

    BalasPadam
  2. nape kaki kakak tu? bengkak sebab pe? ikut dokter gak. ade dokter yg bg mc kalo anak sakit, ade dokter yg mmg lokek nk bg. bos aku slalu pesan kalo anak sakit, mintak je mc dr dokter. mc menjaga anak namanye

    BalasPadam
  3. Geli : hampeh nko... yg sakit sorang yg nak kena jaga 3 tau...

    tedi : nak buat mcm mana... dah jatuh... :)

    noj : eh aku tak cite ye... hehehe... dia jatuh tergelincir kat depan toilet skolah... sbb tak leh jalan tu la pegi spital... retak sket... tak patah... yg sakit sangat kat area buku lali... ntah la... tunggu la rabu ni jumpa pakar tulang pulak...
    psl MC nih... ni la spital Gomen kan... klu kat private aku tau dapat...

    BalasPadam
  4. itu la tk psl2 mama kena mc jgk...
    teruk ke kaki si kakak tu...sian dia...

    BalasPadam
  5. siannya kakak.. sakit sgt la tu. mmg tak dpt mc la klu gi spital mana2, masa aqil masuk sjmc pun doc dah ckp tak blh kasi mak utk mc, cuma kasi surat jek. klu klinik, may be ada stgh doc kasi kot.. ok kakak, smga cpt sembuh..

    BalasPadam
  6. sian kakak..

    tulah anak dapat mc buat apakan.. sepatutnya mak yg dapat mc.. anak klu tak dapat mc pun boleh tulis surat bagi kat pihak sekolah..

    BalasPadam
  7. feiza : mmm nak buat camne lagi kan?

    sue : ye la kot... takde MC utk ibu... klinik pakar kanak2 biasanya bagi...

    Ratu Kebaya : sistem tu kena kaji semula... tapi sape la kita nak bersuara kan?

    BalasPadam
  8. hooh gomen mmg x bg mc kt mak klu ank skt...ank aku dl smnggu kne thn kt wad..tp aku amik coti saje2 jek...mntk mc kt doc gomen die ckp mmg x leh bg mc....klu surat mngatakn kt cuti sbb jg ank kt spital bleh la...tp klu spital swasta of kos la bli mntk mc tuk maknyer kn...tp sile la bayo ek...hihihihihi

    BalasPadam
  9. ciannya kakak kaki sampai berbalut..huhu.dok umah diam-diam tau kakak nanti kaki lagi sakit.
    MA kena control macho wat keje smart2 sebab maria dok ambik gambar tu..hehehe!!

    BalasPadam
  10. mrs.ecam : nak buat cam ne kan?... cuti je la...

    shida : ade sorang lagi MA tu... muda2 je yg buat keje... hehehe... bagus letak hensem2 ni jadi org sakit pun rasa lega... hahaha

    BalasPadam
  11. tak patut betul doc tu. tak mesra alam langsung.consider la mak yang nak menjaga anak yang bengkak kakinya tu.dah nak patah tulang mak angkat kakak masuk dalam kete.ish ish ish tak patut betul.


    p/s: nape nama kita takde dlm list utk GA tu?adakah penyertaanku tidak diterima seadanya?

    BalasPadam
  12. akak Gorjes... penyertaan mu diterima... akak yg tak sempat nak update list tu... sori ye... :)

    BalasPadam
  13. kesiannya kakak. seliuh?
    maria amek jelah cuti raya tu. Raya nanti cuti pendek je cukup hahaha...

    BalasPadam
  14. adui... kakpah... kan ke sblum raya cuti skolah seminggu... adik dah plan nak dtg sini - buat biskut raya... sbb tu simpan cuti... ni tak tau la... kena la kira-kira cuti... :(

    BalasPadam
  15. kesiannya kakak.. kakak tu trauma tu yg nangis beria tu..

    BalasPadam
  16. iye jugak kot... sabo je la

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails