Rabu, 17 Februari 2010

Family day...

Hi... Selamat Tahun Baru Cina... bagi yang dah bercuti selamat mula bekerja, bagi yg masih bercuti selamat beristirehat... Maria sendiri pun baru mula kerja hari ini...

Entry hari ni nak tulis pasal program bercuti Keluarga E'den (keluarga belah husband Maria). Trip kali ini ktorg sekeluarga bercuti di A Famosa Resort Melaka... best tak?... mmm... jalan2... cuti2 makan angin... rehat... mesti la best kan???...

Ktorg bertolak pd pagi hari sabtu, dgn lebih kurang 10 buah kereta... lepas check-in ktorg lepak2 kat villa je..  layan penat, pastu masing2 tak sabar nak berendam, dari anak + mak + bapak + atok + pak cik + makcik = pon sama duk dlm kolam
dah le hari panas - bile berendam tu mmg best sgt2... sesekali terasa pulak cam badak berendam... hehehe...

Petang sblum maghrib ktorg dinner siap2 (time kasih kat tok nek yg masak nasi n lauk...) pas tu trem dah tunggu, ramai2 pegi Cowboy Town. Ha... kat sini aktiviti dia pun best sebelum masuk kat dlm town dia, kat luar ni ade kuda n gajah utk ride... bole la naik pastu jln2 kat keliling kawasan tu (sebelum tu beli la tiket dulu yek..) Laila sempat lagi join poco2 sblum masuk, bila dah masuk dlm town dia ada la kedai2 deret2 ala2 cam kat pekan koboi, cuma kali ni sbb tengah Chinese New Year so deco pun ala2 pekan koboi cina la pulak... (hua hua hua... rasa cam kat pekan cerita Kungfu Hustle...)

Pastu ada la show org2 koboi ngan red indian main api... perarakan kuda... gajah... harimau...(ni ngeri sket sbb lepas dia berarak, rimau tu patah balik kat audien... tak puas amik gambar gak nyer.... hahaha kelam kabut lari...) monyet naik beskal... org utan main golek2... chicken run (yg ni heran sket sbb ayam dia elok je lari ikut barisan sampai ujung... comel tuh... klu korang tengok sure gelak gile2 punye...) last skali diorg pasang bunga api... best la show tu sume... enjoy... Luqman pun hepi je tepuk2 tangan...

hahaha...gajah naik minyak... yg ni je gambar ok utk mlm tu, yg lain sume tak ok... ape da cameraman...


Last skali ktorg masuk tengok 4D show... tapi yg ni tak best sangat, penat je tunggu... klu korang nak tengok 4D yang best lagi pegi la kat Genting ye... (promote Genting la pulak...)

Pagi Ahad ktorg ramai2 breakfast kat Clubhouse Hotel (da ade kupon kan...) pas tu ktorg pegi A Famosa Water World pula... (pegi berendam lagi...) Kat sini pun best gak, klu tak penah pegi, ade la ala2 cam kat Sunway Lagoon (org suke main air mmg kate best kat sini...) tp tak banyak amik gambar sbb kamera dah simpan... tapi mmg best gile main family raft, body slide... (aku ni gayat sebenarnyer... tapi ikut gak bila Kak Long ckp jom naik, rugi bayar tiket mahal2 tak main ni sumer... siap pesan ngan Kak Long klu org tak sampai kat kolam, org turun tangga tau... hahaha... mana bole buat malu jer panjat tinggi2 huh...) masa main kat kolam ombak, anak Kak Long si Mukhlis bole te-tido dlm pelampung (heran - rasa cam kena buai kot tu la syok tido...) Ptg ktorg balik sume tegolek tido, sunyi je villa ktorg petang tu... penat yg amat tu... (tok nek tak mandi pun tido penat jugak... ye la tok nek penat jaga beg korang....

amik gambar depan Water World sementara tunggu tiket...

Malam plak ktorg pegi makan ikan bakar kat Serkam...(penunjuk jalan kata kat sini lagi best dari Umbai - jgn marah ye org2 Umbai) emmm kat sini makan pun best gak... value ngan duit yg dibelanjakan, cume tak tahan jauh jer, dari A Famosa ke Serkam lebih kurang 60km... (dah le jem malam tu, nak sampai tempat makan hampir 2 jam... perot dah lapar... aduiii...)

makan ramai2... yang bayar 3 orang... hehehe ok la tu... yezzzaa... makan malam ditaja oleh adik-beradik Linezam...

Last day hari isnin da tak gi mane2... kemas2... breakfast pun kat villa (tok nek masak nasi lemak, ayam goreng, sambal ikan bilis, sandwich sardin, sandwich kaya pun ade) bufet ramai2 kat keliling kolam dah kenyang berendam lagi.... Tgahari check-out masing2 balik KL sendiri2 da takde konvoi2 lg... (ohhh suda happy tak nak konvoi2 lg dah...) bye-bye A Famosa ada duit ktorg datang lagi....

Keluarga E'den 2010

p/s : sori panjang pulak cite hari ini.... almaklum la da cuti lama kan....

2 ulasan:

  1. bestnye..baru sekali pegi..:-)

    BalasPadam
  2. best... tapi poket kena isi penuh2 sbb tiket sekeping mesti pakai not 50 masa bayar... ni da kering la nak tunggu hujung bulan... hua hua hua...

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails