Khamis, 10 November 2011

majlis pertunangan

Alhamdulillah... selamat sudah... Wawa skrg dah pun menjadi tunang kepada Ein (adik en.ejaM)... majlis sederhana tapi meriah yg kami raikan di rumah Wawa pada 7hb.Nov yg lepas... 

***

pagi sebelum majlis pertunangan tersebut... adalah aktiviti 'berkubang' di kolam mandi (lepas breakfast la...) hehehe... ni mmg aktiviti febret majoriti family member en.ejaM (terutamanya adik-beradik...) Maria pun tak terkecuali... mana bole tak join... karang sapa nak jaga anak yg duduk dalam kolam tu kan?... jadi kena join juga... jangan risau Maria tak pakai bikini... swimming suit je... hehehe...;p

 3 beradik sedang bersedia untuk buat terjun tiruk... 
owh... lupa nak britau... ktorg stay kat Marina Cove hotel apartment... takmo review apa-apa pasal hotel tu... bole la... tak la best sangat tapi tak teruk... ok-ok je... ;p

 tempat tu ada water park... tapi tak jaga elok sangat... bole la nak lepas main berkubang tu... ada setengah kolam dia ditutup... air pun tak le bersih sangat... siap jumpa kutu air lagi weh... hahaha... tapi ktorg pedulik hape... belasah je berkubang... ;p
yg tengah menggelungsur dalam gambar tu en.ejaM sambil mengendong Luqman...

 serik... air masuk hidung... ;p

***

jam 12 tengahari... ktorg check-out... terus gerak ke rumah Wawa... ingatkan dekat je dgn apartment ktorg duduk... rupanya 40 minit gak perjalanan... haih... perut dah la lapar lepas berkubang tadi... hahahaha... padan muka...

sampai je rumah Wawa... ktorg mmg dijemput makan dulu... masa ni Maria mmg takde snap gambar sangat... budak-budak meragam...baik anak Maria... atau anak Kak Long... sama je semua buat perangai... ye la... budak letih mandi pagi tadi... tapi ktorg belasah gak makan... hahaha... lapar!... ada nasi minyak, lauk daging kurma, ayam masak hitam, ikan masakapataktau, dgn cicah kuah asam yg super pedas tapi sedap... woahhh... sedap - makan puas-puas... ;p

org yg dah selesai makan masuk dalam rumah untuk sesi perbincangan pertunangan... ktorg duduk luar lagi... melantak makan... hahaha...

 eh... Maria masuk la... amik gambar je... bukan dengar sangat pun diorg bincang ape... hantaran berapa?... mas kawen brapa?... ntah tak tau... teruk sungguh kan... ;p

 sesi sarung cincin... tak tengok pun cincin Wawa tu detail mcm mana... mana tak sambil amik gambar sambil kelek anak yg buat perangai baik... abah dia layan melantak tak sudah... haih...

 sesi bergambar bersama Wawa dan Ein... ini sebahagian family je... ;p

 ha... tengok... kan dah kata... diorg kat luar memang makan memanjang... selain menu utama yg Maria tulis tadi... ada menu sampingan... Mee Sup dengan kuah sup tulang... nampak kan dlm gambar tu 'gear box' tu en.ejaM tengah mengadap... pastu sebelah en.ejaM adalah suami Kak Long tengah layan bubur pulut hitam yg sangat sedap... sampai ktorg tambah makan 2-3 mangkuk... pastu nak tambah lagi dah abis plak... ada lemang, ketupat palas, serunding, kuih-kuih... tp Maria tak amik... amik bubur lagi dan lagi dan lagi... hehehe (patut la habis kan...) ;p

ok... last... dengan Wawa... yg dua org budak kecik tu... si Nayli dgn Meera (anak Kak Long)... lawa Wawa hari tu... manis je... cuaca pun sedang elok panas nya... lepas ktorg gerak balik baru hujan turun... semoga 'rahmat' memberkati hubungan Wawa dengan Ein hingga akhirnya... Amin...


*esok (Jumaat - 11.11.11) Maria cuti lagi... esok pagi lepas subuh akan gerak ke JB... untuk majlis pernikahan adik bongsu en.ejaM pulak... alang-alang sudah sampai JB... harus la selepas majlis Maria singgah balik kampung kan... ;p

9 ulasan:

  1. kemain orang sekarang bertunang~siap ada pelamin~he~~

    BalasPadam
  2. balik jb nanti taknak bekubang lagi ke hikhik...

    BalasPadam
  3. itu la... jeles kita... sbb dulu kita takde pelamin gitu... ;p

    BalasPadam
  4. ibundo : balik JB tak duduk hotel... hehehe... kubang kat air parit, anak takmo... diorg geli... hihihi

    BalasPadam
  5. marina cove tu napak cam bes je org citer. tak penah la pegi lagi. tp dah bes, tpt tak terjaga plak yer.
    nenati lah, bila ada masa lapang, leh ajak family ke sana lak. huhu :D

    BalasPadam
  6. PUANSTOBERI : tak yah pegi - rugi je nnt... ;p

    BalasPadam
  7. seronok, seronok n terus seronok..
    bila la plak sy nk bertunang ek!
    hahaha

    BalasPadam
  8. Lelaki Ini : nko tanya akak 'bila nko nak bertunang?'... ala...salah tanya la dik oiii... ;p

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails