Selasa, 22 November 2011

gile... lamaaaa... 120minit tu... ;p

1st time dalam sejarah hidup Maria...
hehehe... korang bole gelak dulu kalau nak gelak... takpe... tak marah... 

mana tak nya... Maria bukan la fanatik bola... walaupun sebelum ni ada gak layan menonton kat TV... tapi idak la Maria stay tunggu tak gerak-gerak... tapi kali ni mungkin sebab skuad Harimau jumpa Garuda kan... huh teruja sungguh!... 

paling tak tahan yg jadi sejarah Maria sbb menonton bola selama hampir 3 jam... ha... 1st time tu Maria tengok bola sampai lebih 3 jam dari 8.30 mlm sampai 12 mlm... 45min + 45min + 30min + penalti 10 sepakan (+- 20min)... layan lagi sampai penyampaian pingat... kehkehkeh...

memula sblum menonton... Maria layan goreng keropok lekor dulu... dan Maria miss gol Indonesia... masa tengah layan goreng kopok sekali dengar en.ejaM bunyi 'aduhhhh... gol pulak'... ayorkkk belum 20 minit main... huh... lepas tu sambil berdebar sambil kunyah keropok... heheheh...

tak yah cite panjang la... sape-sape yg tengok game semalam sure la berdebar bagai nak rak... jantung, hati, limpa, paru-paru semua tertinggal ntah mana-mana bila bersorak... hehehe...

apa pun tahniah walaupun game tu kite menang melalui penalti 4-3 (kredit utk KFC) selepas dah seri 1-1... penat dah tu main sampai 120minit... ;p

Tahniah Harimau Muda
(main elok-elok lepas ni jumpa Syria pulak utk olimpik... ;p)


* paling tak tahan dgn Titus Bonai... asal ada sepakan sudut / penalti sibuk dia sentuh gawang gol dulu baca jampi bagai... cheh... tak score gak... tp respek kat Ramdhani (betul ka eja nama dia?) - siap buat sujud syukur lepas score masa penalti... pemain kita ada?... ;p

** lepas ni Ong Kim Swee dapat DATO' tak? 
^_^

15 ulasan:

  1. tahniah pada rimau yang mengaummm.. walaupun bundo tak tengok.

    BalasPadam
  2. tahniah malaysia!

    BalasPadam
  3. semput usus tgk penalti smlm... huh

    BalasPadam
  4. su pun layan gak bola smlm, padahal suami tak de kat umah.. hehe

    BalasPadam
  5. kak sye siap terlambung ank sye yg ngah lena tdo...nsb bek die x nangis...just terkebil2 pelik jek...uhuhuhuhu teruk tol penangan bola ni....lg 1 kn kak ni pong 1st time sye lyn bola...pttla org bleh gile bola klu camgini gayanyer ek kak...hiksss

    BalasPadam
  6. ibundo : rugi - garuda patah sayap mlm tadi... ;p

    BalasPadam
  7. Sue : semangat sukan... tu yg penting... ;p

    BalasPadam
  8. mrs.ecam : nko lambung anak ???... lenkali lambung bapak nyerr... hihihi... ganaz nko nih dah...

    BalasPadam
  9. tahniah malaysia!!

    berdebar tgk penalti mlm tadi...rasa nak gugur jantung...

    BalasPadam
  10. semalam tgk smpi minit ke 70 kot lps tu zzzz..sedar2 dah naik stage amik hadiah..dlm kabur2 sebab tido igtkan indon yg menang..last hubby kata msia menang ok blh smbg tido balik..hahaha

    BalasPadam
  11. wahida : bukan jantung je... hati... perut... usus... limpa... buah pinggang semua... hahaha

    BalasPadam
  12. salam maria - Tahniah harimau malaya...lina tidur je lil darwisy dgn abah nya tengok. Maria lina nak jemput maria dtg ke Majlis http://lina-klina.blogspot.com/2011/11/majlis-meraikan-anak2-yatim-2011.html

    kalau ada kesudian buat n3 pasal majlis ini kalau boleh nak jemput ramai2...walaupun lina mmg tak pernah bersua dgn maria..harap kita dpt berjumpa Insya ALLAH.

    BalasPadam
  13. harap malaysia menang esok lawan syria pula then lepas u bahrain.... jangan lupa tengok ya

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails