Isnin, 18 Julai 2011

tak sihat... tapi berjalan...

hihihihi...
berjalan tak hengat... idak la jalan beriya pun... semalam kitaorg sefamily... en.ejaM BIG family gather semua piknik kat Kalumpang Resort & Training Centre... nun sempadan negeri Selangor-Perak dah... ;p

tak de prepare bawak ape-ape sangat pun... Maria cuma buat sandwich telur malam tu... sbb ni mmg febret anak-anak... dah kata tak sihat sangat kan... mana la nak masak-masak...

food yg lain Mak Mertua prepare - nasi lemak... hehehe... pastu makcik-makcik en.ejaM ada yg bawa mee goreng... ada gak yg bawa sandwich tuna... sambal plak ada 3 jenis... ada sambal ikan bilis, sambal udang dgn sambal kentang... pastu adik en.ejaM pun buat cinnamon roll dia... ok la... walaupun rasa tak syok sgt sbb tak buat BBQ... ;p

* piknik takde BBQ - rasa sedikit sedey okay... lagi la tengok org lain main bakar-bakar... erghhh... *

 tapi tak mematahkan kegembiraan 'berkubang'... ;p

 ready to swim with Mama...

 lepas dah lencun dlm air... ada plak kek beday lagi... hehehe... date dah lepas pun diorg bawak gak kek utk celebrate beday... ;p

ini... hidangan minum petang... lepas pulang dari Kalumpang... semua kena balik kumpul kat rumah Pak Mertua kitaorg dulu... makan-makan... lepas pekena pizza... layan duyan kampung pulak... yummy...

malam tadi sume tido kepenatan... sunyi je rumah... ;p

emm sblm lupa...  masuk ke Kalumpang semalam dah kena bayaran... dewasa rm10 seorang... tak macam dulu masuk free je... cuma bayar sewa wakaf atau bilik... skrg ni masuk pun bayar... nasib baik la air sungai dia masih maintain jernih dan bersih... seronok la juga... semalam amik wakaf 2 buah pun dah rm80... wakaf yg besar rm50... yg kecik sket rm30... pastu ktorg smlm datang dgn 8 buah kereta... kira-kira la agak-agak berapa ramai... pastu brape duit bayar masuk... betul buat duit orang2 KRTC tu...

 ada benda Maria nak komplain... tp smlm masa nak balik dgn Luqman yg dah tido atas pangku Maria... lupa dah nak britau komen... pasal tandas / bilik salin... tandas public dia sikit ada 2 unit je... pastu bilik salin dia open... bukan open org lalu tepi jalan bole tengok... tapi dalam bilik salin tu ada 3 shower tapi takde partition... takkan la nak masuk 3 org pastu salin baju sekali dlm tu... erkkk... idak la Maria sanggup... dgn nak salin baju yg dalam2 yg dah basah... rela Maria Q tunggu toilet... walaupun lama... tu je la yg kurang syok nye... yg lain sume ok kot... ;p


7 ulasan:

  1. owh... duyan mmg best... ;p

    BalasPadam
  2. macam style PD nye tpt tukar baju ke? dh la org kt luar pon leh nmpk.. sgt tidak praktikal..

    BalasPadam
  3. bayar mahal, tak berbaloi rasanya kalo toilet tak cukup... huhuhu

    BalasPadam
  4. cikbedahlaser : yg ni bilik salin dia idak la org kat luar bole tengok... tapi satu bilik besar tu lapang je... ada 3 shower... takde partition... takkan la akak nak tukar baju bertiga dlm tu dgn org lain... erkkk tak rela aiii...

    BalasPadam
  5. Lynn : mmg terasa mahal sbb ktorg datang ramai kan...

    BalasPadam
  6. ni yg tak sker tau nak gi tpt mandi manda bila takde tpt proper utk salin baju.
    kat tpt2 air terjun pun kebanyakan cenggitu.
    nyampah tau...

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails