Khamis, 21 Julai 2011

kerajinan orang malas... ;p

ini gara-gara cuti kecemasan kelmarin... pasal Luqman demam... Mama dia duduk rumah... kebosanan... pokok dah siram... rumah pun kemas lagi... takde menda yg sepah beria nak kena kemas... kain baju pun dah abis basuh... nak lipat tak kering lagi... masih kat ampaian... nak masak2 makan... tak mo la... Mama tengah diet.. pastu setakat mulut Luqman nak makan... banyak mana la sangat...

elok pulak pengasuh Luqman datang... hantar Nayli yg baru balik sekolah... dia takmo duduk rumah pengasuh dia... nak balik rumah gak sbb adik Luqman takde... yg jd lagi best... siap 'tapau'kan nasi lauk udang masak tempoyak, jelatah dgn ikan goreng seketul... perghhh... siap dah utk lunch... ;p

 ha... budak demam yg hepi... nak makan nasik... ;p

lepas layan Luqman dgn Nayli makan nasi... Mama layan blog resepi-resepi pulak... tetiba datang la semangat nak masak... nak makan... tengok2 kabinet dapur bahan2 yg perlu ada... kita layan uli jangan tak uli... ;p

hahaha... donut o donut... planning asal konon nak topping dgn coklat... tapi sbb kemalasan tahap terlampau... sira gula je la... lagi satu klu korang perasan... donut ni sume bentuk dia tak sama kan... haaa... ni pun pasal malas le... takde nya Maria nak tekap pakai acuan donut tu... lepas siap uli... bulat-bulatkan je... pastu masa nak goreng baru tebuk lubang tengah dia... 

hehehe... malas sungguh kan... kan dah tulis kat tajuk : kerajinan org malas... gini la kaedahnye... ;p
takpe la... yg penting donut tu gebu... dan hidangan minum petang tu selesai sudah... sedap tau makan donut yg masih rasa panas dia... korang try la buat... ;p

15 ulasan:

  1. malas nak buat...nak sikit bleh???

    BalasPadam
  2. huwaa... tak reti nak donut2 bagai ni.. hik hik

    BalasPadam
  3. oh.. donut my fevret. tapi tk pernah buat sendiri.. :)

    BalasPadam
  4. cikmOt : buleh... meh la dtg umah makan... ;p

    BalasPadam
  5. PUANSTOBERI : ala klu nko beli yis mauripan tu resepi dia ada sekali... ikut je... ;p

    BalasPadam
  6. OneSimpleMother : lepas ni bole la try... syok makan panas-panas... ;p

    BalasPadam
  7. saya saspek donat digoreng guna minyak yang goreng ikan dalam gambar mula2~haha~~sebab donat dia nampak kuning~

    BalasPadam
  8. sedapnye donut buatan sendiri..yum2

    BalasPadam
  9. malas tapi dua perkara terhidang.. hehehe

    BalasPadam
  10. bujal : erkkk... nnt jadi donut perasa ikan goreng... hahaha... klakar la awak ni...

    BalasPadam
  11. Princess nur : apa-apa pun makan lepas dimasak tu sedap... klu beli dah sejuk... ;p

    BalasPadam
  12. NM02 : janji ada makan... ;p

    BalasPadam
  13. sodap... kalau ada lagi mintak sikit.
    maria nanti datang dapur kakpah ambil award ya.

    BalasPadam
  14. malas² pun jadik donut buatan sendiri jugak... lynn kalo malas² telan air liur je la...padahal dalam peti sejuk tu sentiasa ada donut frozen... dah nama malas... kekekeke

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails