Ahad, 9 Mei 2010

Selamat Hari Ibu

Selamat Hari Ibu...

untuk semua kawan2 yang mmg dah jadi ibu... apa aktiviti hari ni ye?... mlm tadi dah dapat hadiah?

ok... selama hidup Maria sebenarnya tak pernah pun ber-ia2 menyambut Hari Ibu, ya ianya bukan lah budaya dalam keluarga Maria... tapi sejak berkahwin ni, nampak nye keluarga en.ejaM ada meraikannye... so layan je la...

since tahun lepas jugak kakak Laila ada buat kad (sebenarnye cikgu tadika dia yg buat - die tinggal kaler je...) dan tahun ni kakak belikan Mama bunga ros kecik yg ade teddy bear kecik dalam kotak... cute... die kata kakak pengawas kat sekolah jual utk Hari Ibu...

hmmmm... Maria nak je britau dia lain kali tak usah membazir, beli benda2 yg tak digunakan sgt... tapi bila mengenangkan keikhlasan dia membeli, korbankan duit utk makan dia... mmmm takpe la... at least dia cuba nak menggembirakan hati Mama dia

dan Nayli juga tak ketinggalan, ade kad utk Mama... lebih kurang sama mcm kad kakak Laila tahun lepas... hehehe ni kerja sekolah dia la nih... pun sibuk gak 'ini untuk Mama...'.... hehehe en.ejaM menjeling aje... 'abah takde?'.... 'bulan ni Hari Ibu... Hari Bapa nnt lama lagi, abah kena tunggu bulan depan' cepat je kakak Laila menjawab...

itu la anak2 sekarang... rasa nye jauh beza dgn zaman kanak2 Maria - tak tahu pun tentang Hari Ibu... yang tahu Hari Raya.... hahahahaaaa

ok... sok la Maria update gambar hadiah Hari Ibu pemberian Kakak Laila n Nayli (kabel usb kamera tinggal kat opis...:p)

dikesempatan ini juga Maria nak ucapkan Selamat Hari Ibu utk emak di kampung (dia baca ke blog ni?) semoga emak sentiasa sihat, dilindungi, dirahmati dan diberkati Allah... sayang emak dari anak mu yg kerinduan di kejauhan...


p/s : tak jadi nak buat kek carrot hari ni... sbb oven terbakar malam tadi... sedih :(

4 ulasan:

  1. slmt hari ibu kak maria... terima kasih krn menajdi seorg ibu yg terhebat... :)

    BalasPadam
  2. selamat hari ibu Maria!

    BalasPadam
  3. TQ... TQ... TQ... kat korang sume...

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails