Selasa, 25 Mei 2010

Hepi Anniversary

selamat ulang tahun... sayang... (ala-ala lagu Imran...)

hehehehe... geli jiwang karat yang amat... ape pun nak gak tulis Selamat Ulang Tahun Perkahwinan yg ke-8... semalam... huih diam tak diam dah lebih lima tahun kita kawen ye bang... dah nak cecah 10 tahun, tak lama lagi...
hehehe seriau la pulak, bila tengok angka2 tu rasa cam dah tua senior veteran je...

ape pun TQ kat Abang yg selama ini jadi peneman hidup Ayang, walau pun Ayang ni garang orang nye, Abang bole lagi bersabar, Abang tetap juga nak britau yg Ayang ni manje orgnye walaupun garang... (hehehe perasan comel la pulak)

dan TQ juga sebab selama ini Abang dah buat macam2 kerja, banyak bersusah payah mencari rezeki untuk mencukupkan keperluan yang sebenarnya kehendak untuk Ayang dan anak-anak Abang, iye lah kalau bukan kerana Abang seorang King RM Control yg hebat mengawal keWANGan keluarga, tak mungkin kita mampu utk mempunyai kediaman idaman hati...

ape pun Ayang doakan semoga jodoh kita berkekalan hingga ke akhir hayat, bahagia bersama disamping anak2, dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan rumahtangga dan dijauhkan dari malapetaka serta bala bencana...

sbb kata org rumah tangga akan dilanda masalah setiap 5, 10, 15... tahun... iye ke, Ayang bukan la percaya sangat... sebab lima tahun lepas Ayang tak ingat pun kot-kot kita ade masalah besar masa tu... kalau Abang ingat, remindkan Ayang ye... cuma yang selalu Ayang perasan orang kata, org lelaki ni 'life start at 40th'... kalau nak jadi ape2 yang elok atau tak elok sume bermula pd usia 40an, Abang belum 40 kan... lambat lagikan?... ade la lagi 8 tahun... hehehe...

kalau nak berubah sekali pun, Ayang harap Abang berubah menjadi suami yang lebih baik, yang mampu membimbing Ayang menjadi muslimah yg solehah gitu... (skrg ni cam tak cukup solehah... hehe) bila cukup kemampuan dan kita bebas hutang, mudah-mudahan senang la jalan kita untuk menunaikan ibadat haji bersama yer...

tak lupa pesanan akhir Ayang untuk Abang, lepas ni kurang-kurangkan la naik hangin tu yer... Ayang paham Abang penat keje, mengadap kerenah org yg tak tentu hala.... tapi klu balik umah asyik nak marah tak tentu pasal, Ayang pun bengang jugak... karang Ayang mogok satu minggu langsung tak bestkan umah kite?
lagi satu klu Abang naik angin, Ayang perasan Abang senang senang je nak buang-buang angin... suke-suke merata-rata... eiii... tak tahan la Ayang :) sori ye bang...

p/s : oh ye... last... bila Abang nak tunaikan janji nak bawak Ayang pegi snorkeling ke Pulau Sipadan... Ayang dah abis belajar swimming ni... mmmm kita book hotel kat Pulau Mabul yer... :)

Tulus ikhlas penuh kasih sayang,
Ayang @ ejaMARIA...

11 ulasan:

  1. kak...selamt ulang tahun...dah lapan tahun ko kawin kak...giler awal ko kawin ni kak...aku baru kawin 4 tahun..hehehe...

    pepun selamat ulang tahun...moga rumah tangga kekal bahagia hingga ke ujung nyawa...

    BalasPadam
  2. abang,
    kalu nak pegi snorkling ke pulau sipadan, ai pun nak ikut..bawak beg pun takpe la...

    yer bang??hahahha

    happy anniversary!

    BalasPadam
  3. Happy aniversary ... moga allah sentiasa murahkan rezeki dan kesihatan yang baik buat Eja sekeluarga ..

    BalasPadam
  4. izan : dah org masuk meminang, gatal pulak tu... kawen je la... hihihi

    Cik Geli : camne aku nak honeymoon klu nko ader?

    Jijah : TQ

    BalasPadam
  5. wow annibersery yg ke 5??? tahniah...sme la kt....5taun dh ek kawin...alhamdulillah...smoga berbahagia ke akhir hayat....nk cket kek bleh x...heeeeeee

    BalasPadam
  6. eh... ni anniversary sape pulok...

    BalasPadam
  7. hepi anniversari ejamaria.. smoga bahagia ke akhir hayat..

    BalasPadam
  8. Congrates akak...cayalah!!!

    BalasPadam
  9. kak maria,
    hepi anneversari. semoga kekal abadi.. tak tahan entry ni, ni entry nak sound cik abang ke entry nak jiwang2..hehe

    BalasPadam
  10. hahaha... bukan senang tau nak keluar entry mcm nih... hehehe

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails