Sabtu, 8 Mei 2010

hati yang tak keruan

selamat malam kawan2

mmmm... malam ni hati rasa tak keruan... sedih jer... alahai... nape? suami tak balik?... tak lah... tak kena mengena ngan nyawa pun... tapi mmg tengah sedih... frust sesungguhnye... serius sedih!

pasal ape?
oven terbakar!... huhuhu...
ape istilah yg lebih betul ye?... terbakar?... meletup?... rosak?... ape-ape la...

yang pasti nye... esok tak jadi la projek nak buat puding roti... tadi pun masa kejadian - nak bakar instant sata, pun tak jadi sbb tetiba je kat belakang oven tu ade spark... pastu terus je padam... simpan la balik sata tu ke freezer...

ape da, takat oven terbakar pun nak sedih2 ke?...

mesti la, oven tu banyak jasa, utk org yg suke memasak oven tu banyak membantu meringankan kerja2 dapur, walau pun umur oven tu masih belum setahun... puasa tahun lepas masa lepas ambik oven tu kat kedai, terus je pulun buat biskut raya, hasil nye en.ejaM senyum je sbb raya tahun lepas langsung takde beli biskut : sume homemade : sume sedap!

esok nak pegi Mid Valley, hantar oven tu kat kedai tpt asal dia : nasib baik belum setahun, varanty kad masih valid lagi... mudah-mudahan bole repair lagi...

klu rosak tak bole repair sure nangis gile2 la jadi nye aku ini : mana tak nye harga convention oven tu RM2+++k... mau tak nanges kalau nak beli baru!

1 ulasan:

  1. la..siannye.. tu la, rajin sgt buat kuih ..hihi..

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails