Khamis, 31 Januari 2013

peplum ?... oh no...

sekarang ni merata-rata kedai baju menjual peplum... kalau berjalan kat area Jalan TAR ni mmg macam-macam gaya peplum kita bole jumpa... paling tak tahan Maria pernah terdengar perbualan 2 org perempuan ni... yg sorang tu kata 'eh... pesen baju saloma ni dah keluar balik la'... hehehe... baju saloma kau... bukan peplum... :p

ok... apa-apa la... peplum ke... saloma ke... ikut la... 

apa yg pasti Maria mmg tak boleh pakai peplum ni... tak sesuai (walaupun hari tu tergerak hati nak men-try gak)... salah satu sebab Maria rasa tak sesuai kerana Maria ini besar orang nya (saya rasa saya besar la)... jadi kalau pakai pakaian yg 'ketat diatas - kembang dibawah' - mau ada yg kena kurung dalam bilik je (walaupun kurung peplum tu nampak menarik)... hahaha... seksi siuttt...

ai tak se-berani ini untuk ber-peplum...
takpe la... ai pakai baju lain je la... ;)

15 ulasan:

  1. kak, memang baju ni dipanggil baju saloma...nama upgrade peplum...

    tapi tak sesuai kat saya...huwaa

    BalasPadam
  2. Huhu.. me is terjebak.. tp yg byk jual2 kat luar tu tak berapa nak sesuai bawak ke ofis.. me is beli online ja. ahahaha..

    yer, kengkadang kita kena akur, ada baju sesuai utk kita dan ada yg tak.. sy sgt faham itu, sbb saya mmg sukar nak cari baju yg sesuai utk org tak cukup inci cam saya. yg byk kat poplook tu, mostly mmg tak sesuai.. akurr.. kita carik baju lain la yer..

    BalasPadam
  3. teringin..smpi mengigau2.hehe
    besar jugak so carilah size besar dn kain bukan jenis melekap ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe... kita dah try - takmo lah... :)

      Padam
  4. kita pun tak sesuai pakai baju pelam ni kak. dah la pinggang kerengge, kalau pakai pelam tah jadi pinggang apa tah

    BalasPadam
    Balasan
    1. dari kerengge jadi belalang nanti... hihihi

      Padam
  5. Jgn amik cutting yg seksi kak.. Dia ada cutting labuh & loose skit. Su pun mnt gak tp kena kena plh btul2 :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sue, cutting baju tu sendiri dah seksi... :)

      Padam
  6. kita baru beli satu kaler hitam pilih kaler selamat dulu. nampak cam ok tapi segannya nak pakai. cam nak nari ago go pun ada.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe... kalau macam tu pakai menari ago go kat rumah je la jawabnya... :)

      Padam
  7. cantik baju kembang payung ni...mak akak yg bagitau baju ni baju kembang payung,peberet dia masa muda2 dulu

    BalasPadam
  8. Hanya cadangan bg yg suka bj jenis nie, sy cdngkan jgn beli siap tapi tempah mengikut ukuran badan. Lebih selesa, buat bg longgar dan labuh. Meterial jgn guna kain yg melekap pd bdan. Cari kain jenis yg ringan. Contoh kain yg sy rasa sesuai adalah cotton viscos. atau jenis2 yg lain.

    BalasPadam
  9. Fesyen peklum ke, saloma ke, tapi pakaian sendat-sendat tu sama aje..Agaknya apa yg menggerakkan wanita memakai pakaian begitu? Kalau tujuannya nak tayang bodi kpd yg bukan muhrim, hukumnya dah jelas....

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails