Rabu, 29 Ogos 2012

Virus Oppa Gangnam Style

hahaha... merata pulak dah virus oppa gangnam style ni... melampau betul la... kalau dah nama korea... kejap je semua-semua org pun bole terpengaruh... bukan takat org melayu je... org cina, india, mat salleh pun sama terikut... hahaha... nasib la... dasat penangan oppa gangnam style ni... sampai kan PM kita pun bole tweet tanya pasal benda ni... ;p

actually Maria 1st tengok video yg budak sabahan buat... bukan yg ori retis korea Park Jeasang (nama lain Psy) tu pun... tapi ye la heran... apasal buat video gini... then baru la cari video-video lain... owhh... puncanya si Psy la buat lagu dgn tarian ala-ala menunggang kuda... cehh... nama Gangnam tu pulak diambil sempena dgn kawasan elit di korea tu sendiri...

tapi... ada tapi lagi... si Psy tu buat lagu Oppa Gangnam bukan setakat hiburan je... siap ada unsur kemasyarakatan katanya (kononnya... hahaha... serius Maria mengoms bab-bab gini dah... aku nampak hiburan je... tang mana yg masyarakat tu... ;p)

kat malaysia ni yg video ala Gangnam yg popular - FlyFM Stuff  dgn Super Kampung Style... emm... tapi... dah akak ini bukan lagi fanatik benda-benda mcm ni kan... jadi idak la nak kata macam best sangat... best la tengok... tapi best gitu-gitu je la... idak la sampai nak fanatik cam org lain... kikikii

takpe la... hiburan sementara je...

* pagi tadi kat HotFM, FBI dicabar buat video gangnam faizal style... tak tau la berapa undian dia dapat... rasanya ramai yg klik 'Like' tu... ;p


10 ulasan:

  1. saya haram tak tau apa kak...adehh

    BalasPadam
    Balasan
    1. okeh... malam ni study ekkk... :)

      Padam
  2. aku pun baru je seminggu dua ni baru tau pasal tarian ni...

    lagi kesian kat aku...

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha... layan kan je virus ni... ;p

      Padam
  3. Betul tu. Sekarang video GangNam ni dah jadi viral pula. Troll merata-rata. Lawak jugak saya menontonnya. =P

    BalasPadam
    Balasan
    1. anggukkan kepala juga bila dengar... :)

      Padam
  4. tp yg raya tu mmg bes..sporting satu famili. hihi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha ah... yg raya tu tak leh tahan - nenek pun layan...

      Padam
  5. haha. baru la petang tadi menonton psy gangnam style ni. Sara sengih-sengih menengoknya. ni pun baru lepas tengok fly fm kampung style. lawak je lebih. huhu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tengok yg raya - sempoi yg amat... ;p

      Padam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails