Selasa, 14 Ogos 2012

semangat raya...

Salam 25 Ramadhan 1433

sebab kita tutup dapur dan tak jadi buat biskut raya... ;p

 sesi selesaikan skim semula hairline crack dan 'potong'

feature wall lah sangat...

sesi guna roller pula...
dah selesai... living area dah berwajah baru... ;p

tapi kita hangin jugak hari tu... konon en.ejaM janji nak buat keje mengecat waktu malam lepas balik terawih... kata dia 'nanti awak bangun pagi suprise dah siap... ;p
hampeh nan ado nya...

dia pegi buat siang hari ahad hari tu... satu rumah berhabuk sebab dia skim semula mana-mana yg ada hairline crack... pastu dia perintah kita jadi buruh binaan juga - tolong dia 'potong'... hehehe... potong apa?... 'potong' tu istilah tukang cat - cat kemasan keliling frame tingkap, pintu, plug point, border... mana-mana la yg perlu kemasan berus kecil... lepas 'potong' baru bole cat guna roller...
penat tau ahkak jadi tukang potong... ;p

13 ulasan:

  1. Gigih mengecat.. hihi.. kita kan, memula takmo cat. lps tu cat jugak.. tp kontraktor wiring tu yg cat kan, upah dia je lah walo rasa cam mahal ja. bila lagi nak cat kan?? hihiw

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau buat tambahan wiring mesti kena cat balik... sebab dah hack dinding kan... ;p

      Padam
  2. mood raya kita ke lauuuttttt tahun ni. hubby takde. tunggu tahun depan ler jawabnya. itu pun kalau umur panjang.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. jangan la macam tu... sian Luqman...

      Padam
  3. wah, sakan kak raya ni...ihiks

    BalasPadam
  4. camne potong tu.. x berapa paham...

    ni ok lg.. klu sarip... surprise la sangatttttt

    BalasPadam
    Balasan
    1. gambar 1st tunjukkan hasil 'potong'.... ala cat keliling frame tingkap... frame pintu... keliling plug point... border skirting... guna berus kecil la... jadi bila guna roller tempat2 yg susah (roller kan besar) tak la jadi comot... ;p

      Padam
  5. kemain kuning~~meriah gitu~keh keh~

    BalasPadam
    Balasan
    1. kuning ni cantik... terang tapi bukan la mcm kuning kunyit... pilihan en.ejaM kita...

      Padam
  6. wah bestnya pemandangan baru :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. cat baru yg akak suka... ye la cat yg lama tu cat murahan... hikhikhik...

      Padam
  7. sama la aktiviti kita kak maria... tapi lyn xsedia nak publish.. #padahal malas.. hahaha

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails