Selasa, 7 Ogos 2012

shopin raya ^_^

Salam 18 Ramadhan 1433

emm... sekejap saja masa berlalu... dah menghampiri penghujung Ramadhan kan... 
yang Maria pula kebelakangan ni jarang update blog... siang - sibuk dengan kerja di pejabat... ditambah lagi dgn line internet ofis yg meragam je kebelakangan ni... malam - tak larat dah nak layan internet... sibuk dirumah - penat dah... ;p

so... apa cite shopin raya kita?... hihihi... minggu lepas update status 'takde mood shopin'... tapi mmg tak nafikan... tahun ni mmg Maria tak shopin sangat... selalunya sibuk duk kira baju anak - cukup tak cukup... tapi tahun ni beli je mana sempat... nak tukar duit raya pun tak buat lagi... aduhai...

pastu dalam kepala plan nak beli kasut utk diri sendiri - tapi sampai sekarang tak terbeli lagi... tak sempat pun iye... banyak kerja di ofis skrg ni... jd peluang nak jalan-jalan di Jalan TAR mmg terhad... :(
mau ada org ni, raya pakai je la sandal yg ada... ;p

hujung minggu lepas - Sabtu... en.ejaM ambil cuti... jadi pagi tu ktorg sefamily pegi shopin di Sogo... target mmg beli baju anak je... Alhamdulillah... seronok kakak Laila, Nayli dan Luqman... 

Sogo hari sabtu?... ya tak nafikan ramai orang... ramai sangat... Mak Cu yg ikut konon nak shopin pun pening kepala... sudahnya tak jadi Mak Cu nak shopin baju... ;p

view dlm Sogo kat department kanak-kanak... 
tak nampak baju kan?... nampak orang jerr... ;p
 
 Mama suruh pilih salah satu... Nayli nak dua-dua... ish budak ni... takpe abah bayar - amik je... ;p

 sorting ?... tak... Maria jarang nak sort-out baju yg dah dipilih... masa ni lebih kepada susun baju2 yg dah diambil tu dlm bakul - susun proper la... kira dah berapa helai ambil... baju jalan... baju tido... baju basahan segala... pastu congak-congak berapa nak kena bayar... ;p

 kakak Laila tunggu bakul... 2 bakul dah tu... ;p

 sesi beratur untuk bayar... dari 3 bakul dah susun jadi 2 bakul je...
Luqman sempat 'rembat' sebiji keta masa Mama pilih baju utk kakak... ini budak... 
emm takpe la Abah bayar... ;p

suasana balik dari shopin... semua pengsan!... ;p

* baju anak-anak - dah selesai... lega...

10 ulasan:

  1. hohoho... pengsan aku maria tengok orang ramai cam ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. nanti kita tolong CPR... nak?... ^_^

      Padam
  2. su ada lagi nak tambah2.. hehe. selagi tak raya, selagi tu lah duk menambah. tghri pun tak sempat kuar, ada tadarus. hari jumaat je la yg ada peluang nak kuar. .klu tak, hari2 pegi sogo :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe... bulan puasa ni letih la nak ulang-alik... sekaligus terus... senang... ;p

      Padam
  3. hahaha. hambik! tergolek memasing. penat ye balik shopping ;D

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe... sblm ni, bebudak ni dah pandai komplen baju2 yg Mama diorg beli... sekali ni kita heret sekali... baru la diorg tahu susahnya + penatnya nak shopin baju diorg 3 beradik... ;p

      Padam
  4. Balasan
    1. hehehe... tak masuk bakul Mama Abah lagi - belum... ;p

      Padam
  5. bile tgk org soping raya tetibe neves.. baju raya x de lg.. hahahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. jom kita shopin plak... akak pun takde baju raya lagi... ;p

      Padam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails