Selasa, 14 Ogos 2012

satu je sempat...

Salam 25 Ramadhan 1433

hujung minggu lalu adalah minggu yg sibuk - sibuk makan diluar... ;p
hari Sabtu hari untuk berbuka dirumah keluarga en.ejaM... ok... jelas Maria tak masak... hajat asal en.ejaM nak buat ikan bakar kat rumah ayah dia (sblm ni mmg tiap-tiap minggu ktorg buat ikan bakar sendiri utk berbuka) tapi oleh sebab en.ejaM tak dapat pulang awal dari tpt kerja... maka terbatallah hasrat dia...

Maria dah suggest - bakar je la dirumah mcm biasa... nanti kita bawa ke sana... en.ejaM tak nak... nanti sejuk katanya... nak makan panas-panas baru angkat dari bara... ek eleh... eksen la pulak... ;p

ok... Ahad pula hari utk berbuka puasa di rumah nenda en.ejaM... ok... lagi satu hari tanpa memasak... hihihi...

so... plan baik punya nak buat biskut raya... tapikan... ada tapi lagi tu..
sempat buat sejenis je biskut... itu pun masa hari sabtu je... ahad kita tutup dapur terus... :( 
sebab apa - nanti kita cite...

biskut oat crunch chocolate chip

dapat satu balang setengah untuk satu adunan... satu balang je tinggal... lagi 1/2 balang dah selamat dalam perut Luqman, Nayli dan Laila... buleh diorg berdua tu buka puasa mengadap biskut raya... sabar je la Mama dia... takpe la... niat asal buat biskut sendiri supaya anak-anak puas makan... jadi biar je la... ;p

* esok dah start cuti - pulun buat biskut dulu... ;p

4 ulasan:

  1. jadilah.. hehe. su pun baru buat satu jenis tu pun hasben kata tak pyh buat dah kuih beli dah byk. huhu.

    BalasPadam
  2. kak, lepas raya kalu ada openg house, silalah jemput...lalala...

    BalasPadam
  3. tahun ni beli je 2 balang kuih raya.. tu pun dah tinggal sekerat... hahaha

    BalasPadam
  4. saya tnjuk2 sahaja~~keh keh~

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails