Selasa, 12 Mac 2013

bad day?... ke bad mood?... apa-apa lah...

semut jalan... jumpa kawan... bagi salam... Assalamualaikum...
(hiburkan hati sendiri - nyanyi lagu Luqman... ;p)

ok... hari ni mood pagi hari dah terbang melayang... bersama-sama meletusnya gunung berapi... huh... iye berapi la sangat... tapi serius... mmg tak best mulakan hari dgn mood tak baik - marah... :(

teringat semalam... kisah Cik Mot merungut hal anak hilang barang... Cik Mot geram je... ok la tu... hehehe... hari ni... Mama bukan merungut je... tapi mengamuk sakan tahap gaban... harharharrr...

punca nya bermula dari beberapa hari lepas lagi... ok... kalau ikutkan minggu ni minggu exam... so Mama pun check beg Nayli... ye la nak pastikan anak nak exam cukup la pensel pemadam bagai... rupanya... box pensel dia kosong terus... jangan kata pensel... habuk pensel pun takde... ok... Mama sabar lagi...

lepas tu jumpa pensel warna Luqman sekotak... Mama tanya la kenapa ambik Luqman punya color, Nayli punya mana?... Nayli jawab 'hilang'... sabar lagi... ok... bagi pinjam pakai color yg Luqman punya... since Luqman pun guna color tu utk buat homework kat rumah je... kat tadika tak bawa sbb tadika dah sediakan...

petang semalam... lepas balik sekolah... belum sampai rumah lagi... si Nayli ni dah berbunyi 'Mama buku PBS sains saya hilang'... ok... Mama dah la penat keja seharian... drive dgn jem lagi... bila dengar word 'hilang' tu... rasa panasssss je telinga... huh... mmg la Mama geram bila dengar... mmg sound baik punya 'biar la hilang... nnt kalau cikgu marah, Nayli jawab la sendirik... pandai-pandai la nak belajar..' - serius geram... tapi sabar lagi...

yg jadi kemuncak pagi tadi... bila dia sibuk tudung KAFA dia takde... hokayyy... minggu ni mmg Mama tak buat kerja ironing... basuh je... yg tolong sidai baju pun kakak Laila... Abah yg take over ironing kononnya tolong Mama... bila Mama tanya, Abah kata mmg sehelai je tudung dia... Mama check dalam almari dgn almari kakak sekali - mmg takde tudung... haih... dan-dan tu mmg naik suara... tudung hilang 3 helai sekaligus... grrrr...

panas... mmg panas hati... pagi-pagi lagi... terus spoil mood pagi tadi... haih...
(petang ni dah ok sket kot... sbb tu bole menaip dah...)

dah la... letih marah... marah pun tak guna... benda dah hilang... mmg Mama biarkan Nayli pegi skolah tak bawa tudung KAFA hari ni - biar dia kena marah dgn ustaz... sesuka hati hilang barang... :(

Tiada ulasan:

Catat Komen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails