Selasa, 6 November 2012

Jamboree Lake Princess

rasa macam baru je cerita pasal Jamboree ni kan?... ye... memang baru 2 minggu lepas en.ejaM Maria pergi Jamboree Burung Hantu... ala yang malam-malam tu... kali ni Jamboree 'Fun Ride' Lake Princess... kat Bandar Tasik Puteri pula... anjuran Ya'afur Cycle Club

oleh sebab kali ni Jamboree Fun Ride... baru la Maria join... pasal apa join... sebab kalau Fun Ride ni biasanya +-30km je... rasa macam bole la Maria nak kayuh takat 30km tu... kalau yg 40-50km - tak berani Maria nak masuk... hehehe... takut stamina tak mampu nak habiskan kayuh... malu la klu masuk 'chicken loop'... karang kena kutuk setahun nanti dgn kawan-kawan en.ejaM... ;p

sebelum kayuh mesti bergambar dulu... kat tempat mula mesti tampal sticker '1st check point'

muka confident... ;p

sweeper a.k.a. escort_man
(hehehe... jgn marah ye en.ejaM, Rahim & Zul... memang korang escort Maria kan... ;p)

tengok... kita kayuh panjat bukit tau... bukan tolak... ;p

 tengok lagi... orang lain tolak... kita kayuh tau... ;p

 sempat posing lagi lepas keluar dari trek offroad... 

 sesi kejar-mengejar onroad... ambil peluang untuk baiki kedudukan...

 huhuhu... ini bukan sesi bersantai piknik tau... itu budak (yg terduduk tu la) tadi yang eksen berkayuh kemain... sudah jatuh masa downhill... huhuhu... lutut sudah kasi hantuk sama keras punya batu... sapa ntah tolong alih basikal masa tu... ye la dah jatuh tengah trek... karang kena langgar lagi haru... 

masa Maria jatuh ni... kat depan Maria selang dalam 3-4 meter ada sorang lagi rider lelaki jatuh juga... Maria ada gak org tolong... yg rider lelaki tu seseorang je... sian dia...
hmmm... dan pasal jatuh basikal ni la... Maria dapat lebam 4 spot sebesar penumbuk di sekitar pinggul hingga ke lutut... paling teruk kat lutut la... 

 serius... betul-betul kepala lutut sakit... injured sudah... dah tak bole kayuh panjat bukit... bila kayuh juga kat bukit - paha + lutut + betis + buku lali = semua sakit... :(

downhill lagi... ehhh macam tak serik je... turun downhill lagi dgn basikal dgn konfiden... hehehe... ye la konfiden lah sangat... 

ok... tu je gambar yg ada... masa last sampai kat finishing line... en.ejaM dah lupa nak snap gambar... padahal kat tempat TAMAT tu... lepas dapat medal... Maria duduk kat tepi ambulan - tuam lutut yg bengkak dgn ais... hehehe... en.ejaM lupa nak snap masa tu... dia sibuk menyembang dgn kawan... ;)

untuk rekod kali ini... jarak perjalanan lebih kurang28km... Maria selesai kayuh dalam masa lebih kurang 3 jam juga... lebih baik dari kat Jamboree Gombak dulu... ikut nombor sampai, giliran yg ke 322... ini nombor kat medal en.ejaM... tapi sebab Maria rider kategori wanita... kali ni Maria dapat nombor 10 ( kategori rider wanita top 10...) weee... kita sukerrrr... ^_^  berbaloi la untuk kecederaan yang Maria dapat kan...

*****
* kata en.ejaM 'kalau tak jatuh agaknya bole dapat no.5 dah awak ni'... hihihihi... cheh hangan-hangan tinggi...



4 ulasan:

  1. tak larat nak kayuh~saya naik motor je boleh? he~~

    BalasPadam
  2. dah lama tak naik basikal, seronoknya ramai2

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails