Khamis, 1 November 2012

dari hotel ke hotel...

haa... ni lagi satu entry delay... pasal kursus ni la... Maria tak dapat nak merayau di alam blog seperti biasa minggu lepas... dah la 2 hari duduk kat Melaka... lepas balik dari Melaka... terus je siap-siap untuk ke Putrajaya... sambung duduk hotel lagi... tapi kali ni duduk tido situ pasal kerja bukan berjimba-jimba tau... lepas tu dah raya haji... ;)

3 hari ber-bengkel / mesyuarat pembangunan silibus... hmmm... takmo cita panjang sangat la... penat kita... pasal kerja je la... tapi bengkel / mesyuarat mula dari jam 8.30 pagi... habis sampai jam 11 malam... letih... hajat hati nak balik ke rumah... tapi penat punya pasal... tido je la terus... esok pagi-pagi dah nak kena bangun awal juga... sambung kerja kita... 

 tajuk + tarikh + tempat

 Palm Garden Hotel... adalah tempat yang cantik

 courtyard yang menenangkan... view dari balkoni... suka tempat ni... tapi takde masa nak bersantai-santai kat sini...

 food - breakfast... sedap...
seriusss... omelet utk breakfast dia sangat sedap... sempat perhatikan chef yg masak kat situ... dia campur bawang + capsicum + sosej + tomato + mushroom (semua cincang halus) goreng (tumis) separa garing... baru dia tuang telur... kacau-kacau sikit... biar kental... then dia gulung... ;)
makan dgn baked bean, hashbrown dan meatloaf memang sedap...

 another idea's - breakfast item...
sangat suka biskut comel-comel tu... kalau ikutkan biskut biasa je... tapi presentation dia kiut sangat... jadi bila makan perasan sedap... hahaha... padahal biskut letak tuna mayonis sejemput... tambah capsicum slice warna hijau... yang sebelah dia tu letak telur mayonis... pun atas dia letak capsicum kuning... yg last letak cheese, tuna mayonis dgn tomato ceri slice...simple kan?

yg selonggok tu pula - bread butter pudding yang memang tak bole tinggal... ini memang ada waktu breakfast... dan wajib ambil sebab sangat sedap... puding roti yang dicampur karemel dan dituang kuah susu... sangat sedap... yg lain tak ambil tak apa... ;)

 suke idea presentation buah dalam cawan begini...
nanas dia tak buat lidah kita rasa lidas... so?... sedap la... :)

 lunch... 1st day ada kambing panggang... 2nd dah ada chicken meatloaf... 3rd day diorg buat roast makerel... erghhh...
salad dan sos salad dia sangat sedap... mmg tak jemu langsung ambil salad dia setiap kali makan...

 dinner...
2 hari je bole makan melantak kemain... malam hari ke-2 dan hari ke-3... masing-masing dah macam tak sudi nak makan... hahaha... jemu makan terlalu sedap... alamak... ;)
tapi mmg tak nafikan semua lauk-lauk masakan di kafe PGH ni sedap-sedap belaka... 
waktu dinner ni pun ada sate dan kebab yg dibakar di luar cafe...
then paling sedap dessert waktu lunch dgn dinner adalah cheese cake dia... gebu + lembut + very cheezy... serius sedappppp... kalau nampak ada - ambil siap-siap sebab kalau lewat sikit cheese cake tu habis... dan diorg tak top-up pun... dalam gambar tu - yg kat dalam piring kuih tu... ;)

 gambar kenangan beramai-ramai bersama urusetia - lepas siap kerja / sebelum balik... ;)

3 ulasan:

  1. kalau time kursus part makan la yg paling best..hehe

    BalasPadam
  2. yess.setuju..dtg seminar / talk ke mmg mknn le dinanti2 :)..slm kenal

    BalasPadam
  3. first time saya ternampak hidangan buah dalam cawan! Unik dan menarik. Biasanya diletak dalam piring bujur.

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails