Selasa, 14 Februari 2012

hii...

perghhh... lama kan saya diam?...
hehehe... ada... tak kemana-mana pun... cuma bz dan terlebih penat... kan Maria dah kata hujung minggu nak buat majlis kenduri adik bongsu en.ejaM... jadi Sabtu lalu adalah hari nya... hari yg mana sangat meletihkan bagi kami semua anak-anak + menantu + cucu Haji Roseli (ayah en.ejaM)... ^_^

tahniah pada Nuar dan Ina... selamat sudah kamu berdua... tinggal lagi 2 org - Ein dan Pet...

 makan beradap... gambar snap dari depan kek...
gambar lain Maria tak snap sangat... busy weh... kesana kemari menguruskan jemputan... sambil bawa goodie bags yg Mak Mertua dah setkan utk special guest... ;p

 yg ni day before... hari jumaat + petang... kesian kat Mak Mertua Maria... takde sesapa tolong dia... kata dia 'orang kerja, nak datang menolong mcm mana?'... Maria pun kerja jugak hari tu... tapi petang tu dah jadi half day... call bos maklumkan yg banyak hal belum sudah kat rumah mertua... kesian kat mertua punya pasal... part yg paling best bila Maria kerahkan anak dara 2 org tu (Laila & Nayli) untuk isi gula-gula dlm balang... suke la diorg... sambil kerja sambil makan... ;p

 yang ni Luqman tolong Mama - Mama ikat telur kat bunga... Luqman tolong makan telur... haih ini anak... telur yg retak mmg jadi habuan dia... sabo je... masa ni adik en.ejaM - Siti dgn suami dia dah ada kat rumah... suami dia dgn en.ejaM sibuk dgn org pasang khemah kat luar... pastu dgn org pasang pelamin lagi... membawa ke malam...

pagi Sabtu... awal pagi ktorg dah sampai rumah Ayah... mmg Ayah pesan dtg awal... sarapan disini... prepare utk majlis... jam 11 waktu makan ktorg + sedara mara semua... jam 12 adalah masa makan jemputan... jam 1 Pengantin sampai + kompang... jam 5 adalah waktu majlis selesai... letih... sangat letih... malam tu kami anak beranak mmg 'tido senyap' sungguh...

pagi Ahad sekali lagi ktorg keluar awal ke rumah ayah... ini sesi mengemas pulak... org khemah pun datang buka khemah (yg ni ktorg tengok je)... org buat pelamin pun dtg buka pelamin... lepas pelamin buka... ktorg kemas kerusi, meja, karpet yg dlm rumah pulak... petang mmg dah penat... balik rumah pun tergolek tido... ehhh... bila masa basuh baju sekolah anak ni?... hahaha... basuh dah... tinggal nak iron... penat wehhhh... ;p

hari Isnin... penat masih bersisa... pagi tu Maria ada meeting... ok gak lagi... yg tak ok komputer meragam... haih... itu pasal tak update apa-apa... hari ni baru bole guna komputer... ;p

*sedang planning utk Majlis Yasin dirumah - lebih kurang 10 hari lagi... aduhhh... tetiba terasa penat plak... huhuhu

6 ulasan:

  1. Bz sungguh akak ye.. Cmna la laila kawin nnti.hehe

    BalasPadam
  2. Sue : Laila???... hahaha... lambat lagi la... ;p

    BalasPadam
  3. Lelaki Ini : time kasih... ;p

    BalasPadam
  4. Sungguh kuat semangat dan tersangat rajin...

    BalasPadam
  5. Kak Hawa : klu tak tolong, sapa lagi?... sedara mara sendiri juga kan?... ;p

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails