Rabu, 15 Februari 2012

gatal + injection... T_T

huhuhu... tadi pegi klinik... dah tak tahan sangat tahap kegatalan dan mengeyam nyerrrr... 

yerrr... pegi ke klinik berbayar bukan klinik kerajaan... budget masa keluar pejabat cuma 1 1/2 jam... dari 9.45 pagi ke 11.15 pagi... tapi doktor baik bagi time slip sampai 11.30... ;p
kalau pegi klinik kerajaan harus saya masih dlm klinik tengah menunggu lagi skrg ni... tak suke itu...

satu lagi yg saya mahu di klinik berbayar ini - doktor perempuan... tak pe la drive 20 minit balik ke gombak... janji doktor perempuan... dah la nak selak-selak tempat yg gatal kan... sekali doktor suruh cucuk terus... doktor kata alergi Maria sangat teruk - satu badan... cucuk kat lengan... tapi lengan baju kurung saya tak dpt disingkap sampai ke paras dikehendaki... kena la buka baju... tak... Maria keluarkan sebelah tangan yg nak cucuk je...terselak la jugak... tak buka semua... malu weh!

skrg ni tangan yg kena cucuk lenguh yg amat... mmg doktor dah cakap side effect nye... doktor nak bagi mc... tapi Maria tak nak... petang ni ada meeting penting kena attend - serupa tak mc klu kena datang ofis juga... :(

dan doktor bekal juga 4 jenis ubat lagi - ubat alergi, 2 jenis ubat tahan gatal (utk makan siang dgn utk makan malam) dan ubat sapu calamine... total kena bayar rm40... ok la... sbb dah jimatkan masa keluar dari pejabat... skrg pun ada kat ofis tengah siapkan report sblm nak gi meeting petang karang...

emmm... doktor pesan juga - jangan makan apa-apa yg bole sebabkan gatal... terutama ketam, udang, sotong... ayam pun jangan... klu lauk-lauk yg dikhuatiri ada belacan pun kena pantang dulu... 
pulak dahhh... tadi sblum masuk ofis siap-siap beli roti dgn susu... jadi la...

7 ulasan:

  1. lecehnya kalu kn pantang mkn..huhuh

    BalasPadam
  2. lorr nape keje juga.... amik je la MC tu patutnye... cian akak...

    BalasPadam
  3. alahai...sian ko...cepat baik tau...ingat pesan doc jgn mkn yg gatal2 tu tau!! kang lambat baik lak...

    BalasPadam
  4. shidasyakirin : tetiba feeling dlm pantang... hehehe...

    BalasPadam
  5. LiErOSe : esok bos tanya progress meeting karang akak nak jawab apa?... saya tido bos... erghhh...

    BalasPadam
  6. wahida : TQ... pantang la ni... lapar dah... ;p

    BalasPadam
  7. Makan sayur dan buah ajer la nampaknya...

    Semoga cepat sembuh insyaallah..

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails