Isnin, 19 April 2010

Kesan meminum air sejuk - ais

Serangan Jantung dan Amalan Minum Air Panas ....
Artikel ini berguna untuk semua.
Bukan sahaja amalan meminum air panas selepas makan, tetapi berhubung SERANGAN JANTUNG!!!!.
Kita tidak akan kehilangan apa-apa... malah akan mendapat faedah dari amalan ini.

Kepada sesiapa yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk anda baca. Sememangnya sedap minum air berAIS selepas makan.
Walaubagaimanapun, AIS akan membekukan makanan berminyak yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan penghadaman kita.

Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan menuju ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT.

Jalan terbaik...adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan.

:Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!!
Anda patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri.
Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda.
Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada serangan pertama serangan jantung.
Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa. Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur.

Marilah kita berwaspada dan berhati-hati.

Lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup...

Baca.... ia juga mungkin dapat menyelamatkan nyawa anda!!!!.



p/s: nota ini diterima melalui e-mail, penghantar meminta agar info ini diwar-war kan...

7 ulasan:

  1. tapi kan, air sejuk la syok... hehe

    BalasPadam
  2. betul... betul... betul... ;)

    BalasPadam
  3. yg syok tu lah yg tak boleh.

    aku mmg gila air sejuk ni :(

    BalasPadam
  4. syok kan, lepas pekena kuew teow panas layan ngan teh O ais limau... :D

    BalasPadam
  5. tu rr kang. kesan jangka panjang kita kurang amek berat :P

    BalasPadam
  6. aku everytaim makan nasik, mesti bantai ais..hehhehehheh

    bahye ais ni..tp nak wat camne, mende sedap kan?

    BalasPadam
  7. miss lolly : jangka panjang kan... lama lagi... hehehe

    miss geli : lebih2 lagi makan nasi time lunch... oh...

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails