Rabu, 24 Oktober 2012

wordless - harta karun

gambar sebelum tak snap...
selepas kupas cuci bersih... masuk dalam periuk... masuk air dgn sedikit garam... biar dalam 15-20 minit... 
siap...

terbaekkkk... ;)

makan cicah dgn kelapa garam gula... perghhh... nikmat donia... kalau la masa tu ada sambal tumis... lagi la... perghhhh... menitis airmata sambil makan.... ;)

entry untuk wordless wednesday yg banyak word pula... :)
*tuan rumah bz kursus*
^_^

10 ulasan:

  1. cicah dengan sambal memang mabeles.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bundo buatkan sambal... :)
      hantar kemari kita makan sama-sama ubi rebus ni... nak?

      Padam
  2. makan cicah dengan gula je pun sedapp..

    BalasPadam
  3. Amboi sedapnya...nak sket..

    BalasPadam
  4. salam kak maria. saya new reader kat blog akak ni.baru je jumpe secare tak sengaje mase cari bahan tuk esaimen saya pasal pokok sayur. saya suka sgt baca blog akak sebab bg inspirasi kat saya untuk tanam sendiri sayur kat rumah :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih sudi jadi kawan... jemput membaca di blog Taman Ramuan... di sana semua info tentang tanaman... berdasarkan pengalaman sendiri... :)

      Padam
  5. klu org kg.. sure cite kenikmatan n nostalgia nye ubi kayu n sambal tumis ... sy org kg yg ulu gak la.. tp x tau pon nikmat mkn ubi kayu nih.. hahhah sbb time kecik2 dulu tau bakar ubi je.. tp x mkn...

    aritu g kenduri kawin.. merasa mkn ubi kayu dgn gula n kelapa parut.. perghhh sedap gilo..

    BalasPadam
    Balasan
    1. haa... baru nko tau nikmatnya ubi rebus... layan dgn kelapa gula dgn ikan kering... makan pulak time hari hujan... layan dgn kopi O pekat... perghhhh... terbaekkk... :)

      Padam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails