Isnin, 29 Oktober 2012

cerita raya haji...

alahai...dah berzaman baru nak update pasal Raya Haji... takpe la... cerita untuk simpan post ni sebagai kenangan... biasa la kan... kita bukan rajin sangat nak d/load gambar dari kamera... simpan la lama sikit... hehehe...

Raya Haji tempohari ada sedikit kerajinan... teragak nak makan ketupat... jadi pagi hari khamis, pegi pasar... beli ayam... beli santan... beli sekali daun ketupat... lepas balik pasar... siap kemas... siap masak utk lunch... kita mula projek anyam ketupat... 

 beli daun 20 helai... yang dapat 16 biji je... lagi 4 helai lebar daun besar ibu jari... tak sesuai nak jadi ketupat... jadi mainan Luqman je la... :(

 rendang ayam cili padi...
(takmo kata style nogori... sebab resepi derhaka... ada bawang bagai... ;p)

 pagi raya... suka hati masing-masing nak pakai baju kaler apa... ;p

gambar ramai-ramai kat rumah mertua... adik-beradik en.ejaM dan ipar duai... tapi ini pun ada kurang 2 orang dalam gambar ni... Wawa (raya di Macau) dan Padli (raya kat Jepun)... selamat hari raya je la kat korang... nak kata macam mana kan 'korban kerja'... ;p

5 ulasan:

  1. rendang napak sedap. sila ajarin. hihi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe...nanti kita bisik-bisik... malu nak publish resepi... nanti kena kutuk dgn cikbedahlaser... sebab resepi rendang nogori yang derhaka... :)

      Padam
  2. Yummy.. Love the pics,
    Check givesway mymomsbest.us

    BalasPadam
  3. wah, bestnya ada gambar reramai kak

    BalasPadam
    Balasan
    1. kali ini la dapat kumpul ramai-ramai... itu pun ada yg takde...

      Padam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails